Ny MacBook Pro

Apple presenterade 27 oktober sin tunnaste och lättaste MacBook Pro någonsin. Den är utrustad med gränssnittet Touch Bar som består av en ljusstark Retina-skärm med Multi-Touch-funktioner som ersätter den traditionella raden med funktionstangenter. Nya MacBook Pro har den ljusstarkaste Retina-skärmen med störst färgomfång hittills, Touch ID-funktionen, ett tangentbord med tydligare gensvar, en större Force Touch-styrplatta och ett ljudsystem med dubbelt så stort dynamiskt omfång. Den är också företagets kraftfullaste MacBook Pro någonsin med sjätte generationens fyrkärniga och dubbelkärniga processorer, upp till 2,3 gånger snabbare grafik jämfört med föregående generation, supersnabb SSD-lagring och upp till fyra Thunderbolt 3-portar.

Med Touch Bar har man alltid reglage nära till hands, då det anpassas när man använder systemet eller appar som Mail, Finder, Kalender, Numbers, GarageBand, Final Cut Pro X med flera samt vissa appar från andra leverantörer, meddelar Apple.

– Den här veckan är det 25 år sedan vi lanserade Apples första bärbara dator. Under årens lopp har varje generation innehållit nya innovationer och funktioner, och det känns passande att den alldeles nya generationen MacBook Pro är vårt största framsteg hittills. Tack vare nya banbrytande Touch Bar, den smidiga Touch ID-funktionen, den bästa Mac-skärmen vi någonsin gjort, kraftfull prestanda, bättre ljud, blixtsnabb lagring och Thunderbolt 3-anslutning i vår tunnaste och lättaste bärbara Pro-dator hittills är nya MacBook Pro den mest avancerade bärbara datorn som någonsin har gjorts, sade Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing hos Apple.

13-tums MacBook Pro är 14,9 mm tunn, vilket innebär att den är 17 procent tunnare jämfört med föregående generation. Den väger 1,3 kg och är drygt 200 g lättare än tidigare. Nya 15-tums MacBook Pro är med sina 15,5 mm 14 procent tunnare än äldre modeller. Den väger 1,8 kg, vilket är drygt 200 g lättare än föregående generation.

13-tums MacBook Pro finns med upp till 2,4GHz dubbelkärnig Intel Core i7-processor med Turbo Boost-hastigheter på upp till 3,4GHz, 16GB minne samt 1TB SSD.

13-tums MacBook Pro med Touch Bar och Touch ID finns med upp till 3,3GHz dubbelkärnig Intel Core i7-processor med Turbo Boost-hastigheter på upp till 3,6GHz, 16GB minne samt 1TB SSD.

15-tums MacBook Pro med Touch Bar och Touch ID finns med upp till 2,9GHz fyrkärnig Intel Core i7-processor med Turbo Boost-hastigheter på upp till 3,8GHz, Radeon Pro 460 grafik med 4GB, 16GB minne samt 2TB SSD.

Etiketter: apple

Produktnyhetsarkiv