Nu finns NiSi-filter i Norden

Focus Nordic distribuerar nu NiSi-filter i Norden, Baltikum och Polen.
– NiSi passar perfekt i vår produktportfölj. Intresset för riktigt bra optik bara växer, och har man investerat i kvalitetsobjektiv så vill man också ha filter i samma höga kvalitet. NiSi har riktigt hög kvalitet, med bland annat mineralglas istället för plast, som annars är vanligt på denna typ av produkter, säger Lasse Ericson, produktchef för NiSi på Focus Nordic.

NiSi grundades 2005 i Kina och specialiserade sig redan från start på kamera- och videofilter. I början var det endast runda filter men under åren har sortimentet växt och idag är rektangulära filter en minst lika viktig del i sortimentet. NiSi har växt och förfogar idag över 5000 kvadratmeter kontor och tillverkningsyta, CNC-maskiner, mängder av optiska patent och inte minst handplockade experter inom optisk design, flera med mer än 20 års erfarenhet. Nu är siktet inställt på att bli nummer ett inom detta produktsegment.

Ett exempel på det kompromisslösa kvalitetstänkandet hos NiSi är att man endast köper in glas från två tillverkare i världen, AGC i Japan och Schott i Tyskland, båda kända för sin extremt höga kvalitet. Ett annat exempel är att man inte nöjer sig med filterhållare i plast som är vanligt bland konkurrenterna, utan använder sig av aluminium av samma typ som flygindustrin.

Etiketter: focus nordic nisi

Produktnyhetsarkiv