Handtagslös design

Där kök och vardagsrum blir ett vill man ha en klar struktur: gärna med rena linjer och utan handtag, eftersom enskilda delar som står ut stör helhetsbilden. Detta menar Miele, som med den nya serien ArtLine tar sig an denna trend. Hela produktgruppen har utformats handtagslös för att anpassas till köksinredningens fronter. Produkterna finns i den nya färgen grafitgrå och i briljantvitt samt obsidiansvart.

Hela glasfronter och integrerade produktdisplayer kännetecknar ArtLine-designen, som omfattar olika produkter och därför gör det möjligt att få ett helt kök med handtagslösa produkter. I utbudet finns ugnar, ångugnar med ugnsfunktion (vardera för 45 cm och 60 cm nisch) samt ugnar med mikrovågsfunktion.

Produkterna kompletteras med kaffemaskin, hällar, mat- och porslinsvärmare, vakuumförpackare, vinkyl, olika kyl-/frysskåp och diskmaskiner med Knock2open-teknik. Alla dessa är handtagslösa varianter ur Mieles aktuella produktprogram. Dessutom tillkommer olika fläktar som döljs bakom köksinredningens fronter när de är avstängda.

Tekniskt sett baseras ArtLine-modellerna på de aktuella inbyggnadsprodukterna i Mieles modellserie Generation 6000 – med en markant skillnad. I stället för ett handtag finns en touchknapp (Touch2open) integrerad i manöverpanelen. När man trycker på touchknappen öppnas luckan och glider mjukt ner till helt öppet läge. Kunden kan välja mellan två olika utrustningsvarianter i ArtLine-modellerna. Dels modeller med den så kallade DirectSensor-styrningen eller den mer påkostade toppmodellen som levereras med M-Touch-display som påminner om användningen av en smartphone och har en sökfunktion för automatikprogram. Båda varianterna levereras helt utan vred.

Etiketter: miele

Nyhetsarkiv