Ny premiumlur till jul

Den nya premiumtelefonen Mate 9 Pro från Huawei kommer till Sverige och Norden den 20 december. Den vidareutvecklade dubbelkameran bygger på samma princip som i Huawei P9, där en kamera fokuserar på det svartvita och en kamera på färgen i bilden.

Mate 9 Pro har en 20MP svartvit sensor och en 12MP RGB-sensor, samt två uppgraderade 54mm-objektiv (med ljusstyrkan F0.95) som utlovar 50 procent bättre bildinformation. Dessutom är kameran utrustad med 2x hybridzoom, som anges ha betydligt högre kvalitet än digitalzoom. Med både optisk bildstabilisator, laserfokus och möjlighet att ändra på slutartiden skall det bli ännu lättare att ta fantastiska bilder och redigera dessa direkt i telefonen, som också kan spela in video i 4K.

– Tillsammans med Leica fortsätter vi bygga innovativa kameralösningar för våra mobiler. Jag är mycket glad över att vi har funnit en partner med lika stark drivkraft som vi har när det kommer till ny sorts kamerateknik i smartphones, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei.

I telefonen sitter Kirin 960 – Huaweis senaste processor. Kirin 960 har fyra Cortex A-73 kärnor på 2.4GHz och fyra Cortex A-53 kärnor på 1.8GHz och skall ge upp till 18 procent bättre prestanda jämfört med tidigare generations processor. Under skalet på Mate 9 Pro finns också grafikprocessorn Mali G71 för extra bra grafikprestanda. Mate 9 Pro har 6GB RAM och ett 4?000 mAh-batteri, som skall ge en batteritid på upp till 2.4 dagar vid normal användning, och SuperCharge gör att 20 minuters laddning ger en hel dags användning.

Mate 9 Pro har 128GB internminne och Dual SIM, där båda stödjer 4G/3G. Den kurvade 5,5” skärmen har en upplösning på 2?560 x 1?440 pixlar med smart touch-teknologi och det finns fingerprintteknik.
Mate 9 Pro, som lanseras i färgerna Haze Gold och Titanium Grey, är 152 x 75 x 7,5 mm stor och väger 169g.

Etiketter: huawei

Produktnyhetsarkiv