2017-års innovationer till hemmet

Pressmeddelande från Media Markt:
Smarta blomkrukor, barnvänliga smartklockor och en helt ny typ av feber-termometer. Det är några av de mest spännande innovationsprodukter inför nästa år. Media Markt satsar ytterligare på det smarta hemmet och presenterar nu tolv produkter som kommer att finnas tillgängliga under 2017.

Sverige har länge legat i framkant när det kommer till utvecklandet av smarta, uppkopplade produkter, vilket till stor del beror på att svenska konsumenter är väldigt öppna för ny hemelektronik. Media Markt utökar ständigt sitt sortiment inom smarta innovationsprodukter. Bara under de senaste åren har marknaden för Internet-of-Things exploderat och det fortsätter att komma nya, spännande produkter inför nästa år.

– På Media Markt har vi sett att efterfrågan på innovationsprodukter inom hemelektronik har ökat kraftigt bara under det senaste året. Många av våra kunder är nyfikna på den senaste tekniken och är väldigt öppna för att testa produkter som underlättar deras vardagsliv, säger Anna Sjödin, PR- och kommunikationschef på Media Markt.

Innovationer och smarta hemmet-produkter som finns i butik nu:
* Parrot Pot – En smart blomkruka som hjälper växterna att frodas genom att hålla koll på krukjordens fuktighet och näringsnivå. Parrot Pot har en tillhörande gratis-app som ger tips och råd om växterna. Aldrig har det varit så enkelt att skaffa gröna fingrar.

* Canary – Ett komplett säkerhetssystem för hemmet där allt ryms i en enda enhet som styrs via mobilen. När systemet känner av någonting ovanligt skickar det ett meddelande med en krypterad video- och ljudfil direkt till mobilen. Med hjälp av Canary-appen går det att starta systemets inbyggda siren på mer än 90 dB och kontakta lokal polis, brandkår eller räddningstjänst.

* Altered Nozzle – Med hjälp av Altered Nozzle kan ett hushåll minska vattenförbrukningen med upp emot 98 procent men behålla samma funktioner som innan. Altered Nozzle är ett litet extra munstycke som monteras på den befintliga kranen. Munstycket atomiserar vattnet och skapar miljoner droppar som skjuter ur kranen med en hög hastighet. Detta betyder att mindre vatten går till spillo och produkten sparar även in på energiförbrukningen.

* SPINremote – En smart innovativ universalkontroll som styr dina enheter genom att vrida på SPINremote. Kan exempelvis ändra volymen och byta låt på musikspelaren, styra TV-apparaten och ändra färgerna på smarta lampor från LIFX och Philips Hue. SPINremote är även förprogrammerad att ha wifi-uppkoppling med Sonos-högtalare för att enkelt styra din spotify/soundcloud lista med enkla rörelser.

* Tinitell – Den första barnvänliga smartklockan på marknaden. Den har en inbyggd GPS som tillåter föräldrar att se vart barnen är. Det är även föräldrarna som ställer in vilka telefonnummer som smartklockan ska kunna ringa till. Finns även möjlighet att lägga in en spärr så ingen annan kan ringa smartklockan förutom de inlagda numren. Produkten har enkel navigering där barnen främst använder tre knappar. Tinitell är stänk- och dammtålig med en robust design anpassad till dagens krav och aktiviteter.

* Withings Thermo – En smart och smidig febertermometer som med hjälp av infraröda sensorer ger en exakt mätning, utan att ens behöva vidröra huden. Termometern sveps över huden och informationen överförs sedan direkt till en app på telefonen där du kan följa din hälsa.

* Tile Slim – Den tunnaste bluetooth-spåraren på marknaden. Tile Slim är lika tunn som två kreditkort och får med lätthet plats i din plånbok, handväska eller ficka. Med Tile Slim kan du ringa dina borttappade saker från din telefon. När Tile befinner sig inom räckvidden för Bluetooth (cirka 30 meter) spelar den upp en hög ton.

* Flic – En smart knapp som finns i fem olika förprogrammerade versioner med varsin funktion, eller som knapp där du själv väljer vilka tre egenskaper du vill att knappen ska ha. De olika versionerna fungerar enligt nedan:
- Find sätter igång ett alarm på mobilen när man glömt bort vart man lagt den.
- Selfie hjälper dig ta en bild med telefonen på avstånd. 
- Lights kan kontrollera de lampor du kopplat ihop med din smarttelefon. 
- Music kontrollerar dina Spotify-listor.
- Location skickar en GPS-signal till utvalda kontakter i en nödsituation.

* Glue Home – Nu behöver du inte längre oroa dig för nycklar som försvinner eller gömma dina nycklar under dörrmattan. Med Glue öppnar och låser du enkelt din ytterdörr med din smartphone. Via appen kan du bestämma vilka som ska ha tillgång till en digital nyckel, och vid vilka tidpunkter. Varje gång dörren öppnas eller stängs registreras det i din app så att du ser exakt vem som har varit hemma och hur länge.

* Pugz– Trådlösa hörlurar med ljudisolerande öronkuddar som stänger ute omgivande buller och ger en riktigt bra bas och ren diskant. Laddas upp via medföljande, magnetisk laddning som kopplas in till din smartphone eller till ett USB-uttag. På så sätt laddas dina hörlurar samtidigt som du använder Pugz. Uppladdningen via smartphone finns för Android nu och iOS version släpps senare.

Lanseras under 2017:
* Linear Flux – Världens tunnaste Powerbank (5,5mm tunn) som får plats i din plånbok. Produkten har inbyggd MicroUSB kabel och Lightning kontakt för att göra den portabla laddningen enklare. Ljusdioder visar hur mycket av kapaciteten som är kvar och Linearflux ger samma uteffekt som en vanlig väggladdare.

* Oaxis Bento speaker – Bento är en högtalare med Near field induction-teknik som förstärker ljudet från dina mobila enheter. Högtalaren ger 360-ljud som låter bra i varje hörn av rummet. Placera bara din mobila enhet på högtalarens platta för att komma igång. Inga kablar eller parkoppling krävs för att använda produkten.

Nyhetsarkiv