Initiativ för att återvinna företagens hårdvara

Pressmeddelande från Toshiba:
Toshiba lanserar ett nytt initiativ där europeiska kunder enkelt och säkert erbjuds miljövänlig återvinning av överflödig eller gammal IT-utrustning. I initiativet tar Toshiba hand om PC:s, laptops, surfplattor, servrar med mera, där all data noggrant raderas från enheten i ett första steg. Den rena utrustningen utvärderas därefter om den ska återvinnas eller om den kan säljas vidare. Kunder som väljer att delta i programmet kommer belönas med olika ekonomiska incitament.

Kunder kommer att kunna lämna ifrån sig PC:s, surfplattor, servrar och mycket annan IT-utrustning, oberoende av leverantör. All utrustning kommer att gå genom en trestegsprocess där Toshiba noggrant raderar all data som finns lagrade i enheterna.

– Initiativet ger våra kunder ett enkelt, säkert och pålitligt alternativ när de vill göra sig av med överflödig IT-utrustning, säger Kenni Ramsell, Nordisk ansvarig på Toshiba B2B Computer Systems.

Toshiba erbjuder kunder tre ersättningsalternativ för deltagande i programmet: återköp, del av intäkterna eller en kontantersättning. Kontantersättningserbjudandet ger kunderna en rabatt på varje enhet de byter in vid inköp av nya Toshiba laptops. Det finns ingen gräns för hur många enheter som kunder kan byta in.

Initiativet kommer att finnas tillgängligt i Sverige och i ytterligare 21 europeiska länder. Initiativet går hand i hand med lanseringen av Toshibas Business Support Portal och Platinum Support Service.

Etiketter: toshiba

Nyhetsarkiv