Virtualiserad skrivbordsmiljö

Pressmeddelande från Amazon Web Services:
Tjänsten Amazon WorkSpaces Graphics är en virtualiserad skrivbordsmiljö som gör det möjligt att komma åt sitt skrivbord, sina program och sina filer från vilken maskin som helst – oavsett om det är en annan dator eller en mindre kraftfull enhet som till exempel en Chromebook, surfplatta eller en tunn klient. Med andra ord finns det ingen anledning att ha kvar en kraftfull dator på skrivbordet.

Tack vare nya WorkSpaces Graphics kan användare och företag med betydligt mera krävande användningsområden göra samma sak. De virtuella maskinerna är bestyckade med grafikkort från Nvidia (1536 CUDA-kärnor/4GB grafikminne), åtta virtuella processorer och 15GB arbetsminne – fullt tillräckligt även för den som utvecklar spel och applikationer i 3D, ägnar sig åt avancerad 3D-modellering samt för ingenjörer som jobbar med stora projekt i CAD/CAM/CAE-verktyg.

– Det här är precis den typ av teknologi som inte bara ger stora effektivitetsvinster och möjliga besparingar – det öppnar upp nya möjligheter för kreativitet och skapande eftersom fler användare kommer att få tillgång till den här typen av prestanda på fler platser, säger Darren Mowry, Nordenchef på AWS.

Etiketter: amazon web services

Nyhetsarkiv