Media Markt och Klarna tar omnichannelgrepp

På bilden ovan: Anna Borg, Nordenchef på Klarna tillsammans med Magnus Pettersson, omnikanalschef på Media Markt. Fotograf Binniam Eskender – Nordic eCommerce.

Pressmeddelande från Media Markt:
Media Markt och Klarna har jobbat sida vid sida under en längre tid men väljer nu att stärka upp sitt partnerskap ytterligare genom att lansera Klarna Checkout på nätet och Klarnas fakturalösning för företagskunder i varuhus för att kunna erbjuda en riktig omnikanalsupplevelse.

– Klarna har varit vår partner gällande fakturering från start när vi lanserade e-handeln, nu tar vi nästa steg och hanterar även faktureringen åt våra företagskunder online och i varuhus samt implementerar Klarna Checkout. Tillväxten av kunder som kommer i kontakt med oss från sin smartphone växer kraftigt och att vi nu erbjuder Klarna Checkout i nya snabbkassan ger en klart smidigare kundupplevelse och minskar friktionen i köpprocessen, säger Magnus Pettersson, omnikanalschef på Media Markt.

För att kunna erbjuda en riktig omnikanalsupplevelse som företag gäller det att ge sina kunder samma pris, utbud och tjänster före, under och efter köp oavsett i vilken kanal kunden möter företaget. Eftersom Media Markt sitter på samma e-handelsplattform som merparten av övriga Media Markt-länder har det funnits utmaningar med att implementera lokala lösningar för den svenska marknaden. Genom partnerskapet med Klarna tar Media Markt ytterligare ett steg i att bli den första fullvärdiga omnikanalsaktören inom hemelektronikbranschen. Företaget satsar allt mer på sina företagskunder samtidigt som det ständigt arbetas på att förenkla köpprocessen i onlinebutiken. Genom Klarnas checkout-lösning kommer förstagångskunderna endast behöva fylla i en bråkdel av den information som man tidigare var tvungen att ange tack vare den nya snabbkassan som dessutom är mobilanpassad. Och det spelar ingen roll om man är privatperson eller företagskund.

– Tillsammans med Klarna har vi klarat av att minska friktionen i köpprocessen genom att modifiera gästkassan till en snabbkassa och därmed kunnat implementera Klarna Checkout oavsett om man använder sin smartphone, surfplatta eller dator. Genom Klarna Checkout B2B får företag äntligen chansen att ta del av en lika smidig och säker köpupplevelse som privatpersoner, säger Magnus Pettersson.

– Vi på Klarna tror stenhårt på Omnichannellösningar där kunder kan röra sig fritt mellan nätet och fysisk butik. Vi har haft en lång och intressant dialog med Media Markt för att identifiera deras långsiktiga vision kring smidigare betalningar. Genom det arbetet har vi nu tillsammans hittat ett sätt att möta den visionen. Det landade i en helhetslösning där de väljer Klarna som kassalösning för B2B och konsument, både på nätet och i butik, säger Anna Borg, Nordenchef på Klarna.

Etiketter: media markt klarna

Nyhetsarkiv