Digital transformation på Fujitsu Forum 2016

Pressmeddelande från Fujitsu:
Under 16-17 november arrangeras Fujitsu Forum 2016, Europas största techevent från en enskild leverantör, i München. Årets övergripande tema, Human Centric Innovation – Driving Digital Transformation gestaltas genom Fujitsus arbete med kunder och partners världen över för att gemensamt skapa affärsvärde med IT som verktyg, inom offentlig och privat sektor, och inom såväl tillverkningsindustri och logistik, som handel, finans och hälsovård.

I fokus står också Fujitsus investeringar och innovationer i de teknologier som driver den digitala omställningen; molnet, Sakernas Internet, artificiell intelligens och cybersäkerhet, och hur man hjälper kunder hantera utmaningarna och förverkliga möjligheterna.

– Digital omvälvning förändrar världen genom nya teknologier och tjänster. Fujitsus svar på den förändringen är att tillsammans med våra partners och kunder forma den nya digitala världen, där gamla sanningar om marknaden vänds upp och ner. På Fujitsu Forum visar vi upp kraftfulla exempel på hur dessa samarbeten gör det möjligt för Fujitsukunder att dra nytta av omvälvningens krafter för att uppnå konkurrensfördelar, maximera sina möjligheter och överskrida gamla gränser, säger Duncan Tait, SEVP och högste chef för Fujitsu i Europa.

Bland Fujitsus nyheter i samband med Fujitsu Forum märks:
* Ny Fujitsu-undersökning slår fast att omvälvning är den nya digitala normen: Fler än hälften av intervjuade företagsledare i en global Fujitsu-undersökning säger att den pågående utvecklingen innebär att deras företag inte kommer att existera i sin nuvarande form om fem år. 98% av respondenterna har redan idag upplevt påtaglig effekt av digital omvälvning och tre av fyra förutser fundamentala förändringar för deras egen marknad fram till år 2021.

* Snabb utbredning av Fujitsu Cloud Service K5, som är en nyckelprodukt i Fujitsus strategi för digital transformation genom molnet. Fujitsu fortsätter lanseringen av den tjänstebaserade plattformen för publika och privata moln och öppnar datacenter I nya regioner under vintern och våren 2017, för att ge fler verksamheter möjlighet att dra nytta och skapa värden ur “Fast IT”.

* Ny molnbaserad IoT-plattform: Fujitsu Cloud IoT Platform med Cloud Service K5 förenklar och påskyndar utvecklingen, leveransen och hanteringen av robusta, högpresterande företagslösningar inom Internet of Things. Plattformen minimerar komplexiteten som kännetecknar traditionella IoT-system och gör business intelligence-data från multipla källor lättillgängliga och enkelt integrerade mellan affärsområden och affärsprocesser.

* Cybersäkerhet blir affärsområde i Europa: Fujitsu startar en verksamhet i Europa, Mellanöstern, Indien och Afrika (EMEIA) som är helt inriktad på säkerhetsområdet. Fujitsus målsättning är att skydda kunders intellektuella kapital och säkerställa kontinuitet genom kontinuerlig övervakning som ökar förmågan att hantera hot och angrepp via nätet.

* Storsatsning på artificiell intelligens: Bland Fujitsus satsningar på AI-området märks en ny lösning för vårdsektorn som underlättar beslutsfattande och har genomgått ett framgångsrikt fälttest på San Carlos-sjukhuset i Madrid. Lösningen använder Fujitsus marknadsledande metodik för anonymisering av patientdata och är skräddarsydd för att hantera lokala regelverk. Den kommer att ligga till grund för en API för hälsoområdet som är anpassad för molnet.

Etiketter: fujitsu

Nyhetsarkiv