Nytt TV-test hjälper svenskarna att välja program

Pressmeddelande från Boxer:
Bland dagens omfattande TV-utbud är serier, film och dokumentärer favoriter hos svenskarna. Många verkar dock trötta på planlöst zappande mellan olika kanaler. En ny undersökning från Boxer visar nämligen att en tredjedel av tittarna vill att TV:n föreslår program baserat på den befintliga TV-konsumtionen. Sex procent önskar till och med att TV:n ska rekommendera underhållning baserat deras humör. Nu ska ett nytt test hjälpa svenskarna att råda bot på ambivalensen framför TV:n.

I den årliga undersökningen Boxers TV-rapport har svenskarna svarat på frågor om hur de vill ta del av framtidens TV-innehåll. Resultatet visar bland annat att 29 procent vill att TV:n ska kunna föreslå program som grundar sig i den befintliga TV-konsumtionen, nära en av tio vill ha förslag baserat på deras användning av sociala medier och sex procent önskar sig förslag beroende av humör. Nu lanserar Boxer Roberts TV-test, en ny webbapplikation som ska möta förväntningarna på framtidens TV och hjälpa svenskarna att navigera i program-djungeln.

– Med Roberts TV-test gör vi underhållningen mer tillgänglig genom möjligheten att lättare hitta program, avsnitt eller genrer för alla som ska titta tillsammans. Det ger på samma gång en bra bild av hur framtidens TV allt mer kommer att anpassas efter tittarnas egna önskemål. Testet är också ett roligt sätt att undersöka hur väl det egna TV-intresset passar ihop med ens partner, vänner eller nya dejt, säger Elisabet Åkerhielm, marknadschef på Boxer.

Roberts TV-test är en webbapplikation där tittarna utifrån ett antal korta frågor eller påståenden kan kartlägga sina TV-vanor och programmen de helst tittar på. Utifrån svaren skapas en profil med rekommendationer utifrån humör eller preferenser med befintliga program från tablån. Gör testet på www.robertstvtest.se och ta reda på om du är kriminalälskare, actionjunkie, romantiker, serieslukare eller sportnörd.

Etiketter: boxer

Nyhetsarkiv