3D VR 360°-kamera i konsumentprisklassen

Pressmeddelande från Focus Nordic:
Nu står det klart att den omtalade kameran Vuze kommer till Europa i början av 2017. Det blir Focus Nordic som får exklusiv distribution för Norden, Baltikum och Polen.

Vuze ändrar spelplanen för 3D VR-kameror med ett pris som är minst sagt konsumentvänligt. De 3D VR-kameror som finns på marknaden sedan tidigare, som till exempel Nokia OZO, Facebook Surround 360 och Google Jump, kräver stora investeringar.

– Ingenting inom foto och video känns mer spännande än 360 just nu. Med Vuze utökar vi vår portfölj inom detta produktsegment ytterligare, och det med en kamera som gör oss riktigt exalterade, säger Karsten Rath, marknadsdirektör på Focus Nordic.

Vuze vann den fina utmärkelsen ”Last Gadget Standing” på 2016 års upplaga av Consumer Electronic Show. Detta tack vare att den gör denna spännande teknik tillgänglig för alla, oavsett budget eller teknisk kompetens. Vuze är lekande lätt att använda och ger häpnadsväckande resultat med bara en knapptryckning.

Detta finns med i kartongen:
* Vuze kamera. Liten, lätt (12 x 12 x 3 cm) och otroligt lätt att använda.
* Software Studio – programvara för Mac och PC som sammanfogar materialet från de åtta HD-kamerorna till en 360°-film i 4K. Detta görs snabbt med ett klick.
* Löstagbart handgrepp som ger flera olika alternativ att hålla kameran.
* Påkostad väska för transport och skydd.

Trots det konsumentvänliga priset har Vuze imponerande specifikationer:
8 stycken Full-HD kameror som tillsammans tar upp video och ljud i 360 grader, i 2D eller 3D.

Varje enskild kamera har en bildvinkel på120° horisontellt och 180° vertikalt, som tillsammans ger 4K stereoskopiskt 3D 360 VR-material.

Kameran kan fjärrstyras med dedicerad app för iOS och Android, och har upp till en timmes inspelning. Den skapar filer i det universala formatet H.264 HD.

Vuze kommer i fyra färger (gul, blå, svart och röd) och börjar levereras under januari 2017.

Etiketter: focus nordic vuze

Nyhetsarkiv