Premiär för NetOnNet Lagershop i Norge

Pressmeddelande från NetOnNet:
Den nordiska hemelektronikaktören NetOnNets första Lagershopsläge i Norge är nu klart och torsdagen den 10:e november kl. 10:00, öppnades Lagerdörrarna i köpcentret Kvadrat, beläget i norska Sandnes.

– Nyligen lät vi meddela att vi samlar verksamheten under varumärket NetOnNet och att vi gör en kraftfull satsning på att expandera samt utveckla NetOnNets självbetjäningskoncept och e-handel. Nu inleder vi nästa fas i denna expansion genom att etablera NetOnNets älskade och uppskattade självbetjäningskoncept även i Norge, säger Susanne Ehnbåge, VD Netonnet Group.

Genom webbsajten netonnet.no, har NetOnNet varit närvarande i Norge sen 2006 och den norska hemelektronikbranschens utveckling har utförligt följts och analyserats under många år. Med fokus på enkelhet, kundnöjdhet och låga priser fångade NetOnNet tidigt många Norrmäns intresse.

– Den norska elektronikmarknaden har flera aktörer som bedriver butikshandel, som i stort sett, ser likadana ut. NetOnNets unika självbetjäningskoncept blir ett nytt tillskott som passar perfekt för den norska hemelektronikmarknaden. I Sverige är NetOnNet en av de ledande aktörerna inom hemelektronik och vi är övertygade om att NetOnNet kommer att få en naturlig plats även på den norska marknaden, säger Susanne Ehnbåge, VD Netonnet Group. Och fortsätter:

– Med många besökare till netonnet.no hittills under 2016 så finns det redan ett stort kundunderlag med många kunder som gillar NetOnNet i Norge. Genom kombinationen av e-handel och fysiska Lagershoppar så kommer vi ännu närmare våra kunder och gör det därmed ännu enklare för dem att handla hemelektronik, samtidigt som vi får ökad kundinsikt och möjlighet att förbättra vårt koncept utifrån våra kunders behov, säger Susanne Ehnbåge.

Köpcentret Kvadrat har tidigare huserat NetOnNets systerbolag SIBA som på grund av ombyggnation av Kvadrat flyttade till en ny lokal 14. Januar 2016. Nu har SIBA stängt sin lokal för att lämna plats till NetOnNets självbetjäningskoncept och starka varumärke. Med i flytten till NetOnNet följer SIBAs tidigare personal och all erfarenhet de samlat på sig genom åren.

– Det ska bli väldigt roligt att vara med och skriva in NetOnNet i Sandnes i historieböckerna. Jag och mitt team känner oss förväntansfulla och ödmjuka över att få öppna NetOnNets första Lagershop i Norge. Självbetjäningskonceptet är något unikt inom vår bransch och många tidigare SIBA-kunder samt nya kunder kommer att förundras över enkelheten, det breda sortimentet och de låga priserna som konceptet innebär. Vi ser fram emot att se till att varje besök i Lagershopen motsvarar allt som våra kunder förväntar sig av oss och lite till, säger Paul Mathiessen, Varuhuschef NetOnNet Sandnes.

– Kvadrat är otroligt stolta över att få möjligheten att husera den allra första NetOnNet Lagershopen i Norge. Vi tror att detta är ett koncept som verkligen vill få genomslag här i regionen. NetOnNet skiljer sig verkligen från sina konkurrenter, och måste bara upplevas. Vi ser fram emot den 10 november. Då öppnar både NetOnNet här på Kvadrat, men också 18 andra butiker, säger Bent O. Hansen, centrumchef för Kvadrat Köpcentrum.

– Vår starka satsning i Norge och Norden har bara börjat. Vi ser oss om efter fler lämpliga orter i Norge, Sverige och Danmark att etablera oss på. Men just idag fokuserar vi på NetOnNets första Lagershop i Norge. Det blir en festlig invigning och vi kommer att ha såväl starka erbjudanden men även positiva överraskningar i Lagershopen i samband med öppningen, avslutar Susanne Ehnbåge.

Expansionen av NetOnNets varumärke inleddes maj 2016. Idag har NetOnNet totalt 19 Lagershopar i Sverige och innan årsskiftet kommer denna siffra att ändras till 22, där NetOnNets första norska Lagershop i Sandnes ingår. Till våren kommer ytterligare sex SIBA-butiker att omvandlas till NetOnNet Lagerhopar. Det är de svenska butikerna i Järnbrott och Backaplan (Göteborg), Haninge (Stockholm) samt Uppsala som står näst på tur. Men även de norska SIBA-butikerna Liertoppen och Alnabru kommer att omvandlas till NetOnNet Lagershopar under våren 2017.

1999 öppnade NetOnNet sin första hemsida i Sverige och 2001 slogs portarna upp för världens första NetOnNet Lagershop. År 2016 expanderade elektronikkedjan till Norge och våren 2017 kommer även NetOnNet i Danmark att ta form. Idag är Netonnet Group en Nordens ledande hemelektronikföretag med en omsättning på över sex miljarder och verksamhet i Sverige, Norge och Danmark.

– Vi har en mångårig bakgrund med över 65 års erfarenhet och kunnande som vi nu tar med oss när vi ställer om alla våra resurser, hela vårt fokus och all vår kraft bakom satsningen på ett varumärke, nämligen NetOnNet och dess spännande expansionsresa, säger Susanne Ehnbåge.

Sedan 1999 säljer NetOnNet hemelektronik från både egna och välkända varumärken direkt från lagerhyllan. Resultatet blir lagerpriser på bland annat TV, hemmabio, digitalkameror, datorer, mobiltelefoner och mycket mer, varje dag, året runt. Istället för enstaka ”reafynd” och ”prischocker” bjuder vi på upptäcktsfärd bland ständigt röda prislappar på Internet i både Sverige och Norge eller någon av våra sjutton svenska Lagershopar. Vårt huvudkontor ligger i handelsstaden Borås.

Etiketter: netonnet

Nyhetsarkiv