Focus Nordic & NiSi

Pressmeddelande från Focus Nordic:
Focus Nordic börjar distribuera NiSi-filter i Norden, Baltikum och Polen.

– NiSi passar perfekt i vår produktportfölj. Intresset för riktigt bra optik bara växer, och har man investerat i kvalitetsobjektiv så vill man också ha filter i samma höga kvalitet. NiSi har riktigt hög kvalitet, med bland annat mineralglas istället för plast, som annars är vanligt på denna typ av produkter, säger Lasse Ericson, produktchef för NiSi på Focus Nordic.

NiSi grundades 2005 i Kina och specialiserade sig redan från start på kamera och video-filter. I början var det dock endast runda filter men under åren har sortimentet växt och idag är rektangulära filter en minst lika viktigt del i sortimentet. Ambitionen att ständigt förbättra produkterna har gjort att NiSi blivit ett allt vanligare inslag i professionella fotografers utrustning. NiSi har idag växt och förfogar över 5000 kvm kontor och tillverkningsyta, CNC-maskiner, mängder av optiska patent och inte minst handplockade experter inom optisk design, flera med mer än 20 års erfarenhet. Nu är siktet inställt på att bli nummer ett inom detta produktsegment.

Ett exempel på det kompromisslösa kvalitetstänkandet hos NiSi är att man endast köper in glas från två tillverkare i världen, AGC i Japan och Schott i Tyskland, båda kända för sin extremt höga kvalitet. Ett annat exempel är att man inte nöjer sig med filterhållare i plast som är vanligt bland konkurrenterna, utan använder sig av aluminium av samma typ som flygindustrin. Man har också utvecklat NiSi Optical Nano coating som bland annat optimerar ytans tålighet samt färgåtergivningen.

NiSi-filtren kommer att finnas i handeln under november.

Etiketter: focus nordic nisi

Nyhetsarkiv