Snabbindex: Liten ljusning i höstmörkret

ElektronikBranschens snabbindex oktober:
Elektronikbranschen har haft ett svagt år, men oktober visade tecken på återhämtning. Såväl video som audio hade bättre försäljning än samma månad förra året.

– Oktober var en klar förbättring i flera produktkategorier. TV-försäljning gick bra i alla storlekar och även audioprodukter sålde bra. Actionkameror gjorde också come back som säljraket, säger Klas Elm, VD på ElektronikBranschen.

TV-försäljningen steg med 10 procent under oktober, actionkameror med 22 procent och audio med hela 30 procent, jämfört med motsvarande månad 2015. Den ackumulerade försäljningen för januari till och med oktober är dock fortsatt negativ i samtliga kategorier utom för audioprodukter.

Det totala värdet av försäljningen var 2,3 procent högre under oktober, men för årets första tio månader var det 6,7 procent lägre än i fjol.

Klas Elm
VD, ElektronikBranschen

Snabbindex för oktober finns här.

Nyhetsarkiv