Canal Digital fortsätter utvecklingen av streamingtjänster

Pressmeddelande från Canal Digital:
Sättet som TV konsumeras har de senaste åren förändrats. Linjär-TV minskar, strömmade tjänster ökar och konkurrensen på TV-marknaden har aldrig varit större. Därför har TV-operatören Canal Digital under de senaste åren satsat mycket på innehåll och teknikutveckling för ge tittarna ett TV-utbud via Play och streamingtjänster för mobilen och surfplattan. Canal Digital har nu även utvecklat en ny tjänst för fjärde generationens Apple TV och Samsungs Smart-TV.

När Apple lanserade fjärde generationens Apple TV öppnades möjligheten att i App store att ladda ner fler appar, vilket Canal Digital nu har utnyttjat för att kunna erbjuda ett tv-innehåll som går att ta del av när, var och hur man vill. Idag lanseras tjänsten som bland annat ger Canal Digitals kunder möjlighet att se 44 svenska och internationella TV-kanaler, 23 av dessa har även ett arkiv innehållande tusentals program från de senaste sju dagarna.

Företaget ser att play- och streamingtjänster inte längre är ett komplement till tv-utbudet, utan ett naturligt förstaval för många människor, främst unga. Samtidigt är linjär-TV fortfarande det viktigaste för äldre målgrupper.

– Efter snart 20 år på marknaden har vår roll som TV-operatör förändrats, vi är inte längre bara en leverantör av tablålagd TV via satellit, utan lika mycket en streamingleverantör. Vi har senaste de åren satsat mer än någonsin på att kunna erbjuda vårt innehåll till alla typer av kunder, säger Magnus Creutz, Chef Produktutveckling, Canal Digital Sverige.

Canal Digitals kunder har sedan tidigare tillgång till TV-innehåll via appar för android och iOS. Funktioner såsom Chromecast och Airplay gör att innehållet enkelt kan flyttas från mobil eller surfplatta över till stora TV-skärmar. Nya tjänster föder nya medievanor och med lansering av app till Apple TV och Samsung får Canal Digitals kunder möjligheten att ta steget vidare.

– Apple TV passar bra till den stora TV-skärmen och med vårt breda TV- och underhållningsutbud så kompletterar vi varandra väl. Vår nya tjänst till Apple TV utnyttjar styrkan i den nya teknologin, kunderna kommer få en bättre upplevelse kring hur de navigerar i utbudet, hur de kan söka sina favoritprogram och många kommer upptäcka nytt innehåll genom rekommendationstjänsten, säger Magnus Creutz. 

Båda tjänsterna/apparna ingår utan extra kostnad för Canal Digitals kunder. Utbudet styrs av vilket TV-abonnemang kunden har.

Samsung-appen är tillgänglig för alla Samsungs Smart-TV modeller från 2013 och framåt. Canal Digitals finns utbud sedan tidigare tillgängligt på mobil, dator och surfplatta (iOS och Android).

Utbud i Apple TV Generation 4:
* Direktsända TV-kanaler: 44 TV-kanaler tillgängliga via streaming.
* Veckoarkiv: Tusentals TV-program från 23 kanaler sparas i sju dagar.
* C More Play: Sport, film och serier

Utbud i Samsung Smart TV app:
* Veckoarkiv: Tusentals TV-program från 23 kanaler sparas i sju dagar.
* C More Play: Sport, film och serier
* SF Kids: Stort utbud av barnfilmer och serier från Svensk Film.
* Hyrfilm: Möjlighet att hyra film direkt i TV:n

Etiketter: canal digital

Nyhetsarkiv