Tre erhåller frekvensband

Pressmeddelande från Tre:
Post- och Telestyrelsen (PTS) kommer att tilldela den svenska operatören Tre (Hi3G Access AB) frekvenserna 2x5 MHz i 1800 MHz-bandet efter en spektrumauktion. 1800 MHz-bandet passar väl in i operatörens befintliga nät och kommer att bidra med ökad datakapacitet. Tillståndet gäller från den 1 juni 2017 till och med den 31 december 2027.

– Vi ser att dataanvändandet hos våra kunder fortsätter att öka samtidigt som tillgång till ett bra och stabilt mobilnät blir en allt viktigare faktor för både kundnöjdhet och val av operatör. För att framtidssäkra våra kunders högt ställda krav på snabbt datanät förvärvade vi utrymme i det viktiga 1800 MHz-bandet – ett frekvensband som är optimalt för att fortsätta utbyggnaden av vårt snabba 4G+-nät, säger Johan Johansson, vd på Tre Sverige.

Etiketter: 3 tre

Nyhetsarkiv