Nintendos nya spelkonsol Switch

Pressmeddelande från Bergsala:
20 oktober visade Nintendo upp sin nya spelkonsol och den kommer heta Nintendo Switch. Det speciella med Nintendo Switch är att den både är en spelkonsol som du kan använda i hemmet ansluten till din TV och en bärbar spelkonsol med otrolig flexibilitet. Nu kan du spela dina favoritspel på ett optimalt sätt var du vill, när du vill.

När du är hemma vilar din Nintendo Switch i ett speciellt ställ som ansluter den till din TV och låter dig och din familj och vänner spela i vardagsrummet. Sen kan du enkelt bara lyfta ur din Nintendo Switch och använda den som en bärbar spelkonsol istället. Du tar på så sätt med dig din spelupplevelse vart du vill. Skärmen på Nintendo Switch är högupplöst så du kan avnjuta dina spel på bästa sätt.

En annan viktig detalj är handkontrollerna, kallade Joy-Con, som sitter på varje sida av Nintendo Switch. Med dessa kontroller kan ni spela flera. De är lätta att ta av och sätta tillbaka. Utöver dessa handkontroller kommer det också finnas Nintendo Switch Pro Controller som alternativ handkontroll. Mobiliteten i Nintendo Switch gör det lätt för spelare att ta sig till en plats och spela mot eller med varandra ansikte mot ansiktet.

– Med denna allra första titt på Nintendo Switch hoppas jag att alla fans ser möjligheterna med att ha den här friheten att kunna spela när, var och hur de vill. Våra team på Nintendo, samt många andra utvecklare har arbetat hårt för att skapa denna nya och unika upplevelse och vi ser fram emot att visa er mer, säger Satoru Shibata, VD för Nintendo Europe.

Mer ingående detaljer om denna spelkonsol kommer avslöjas närmare releasen i mars 2017.

Utvecklare kommer ha stor frihet att utveckla spel till denna spelkonsol. Några av de utvecklare och förlag som redan nu uttalat sitt stöd för Nintendo Switch är:

* 505 Games
* Activision Publishing, Inc.
* ARC SYSTEM WORKS Co.,Ltd.
* ATLUS CO.,LTD.
* Audiokinetic Inc.
* Autodesk, Inc
* BANDAI NAMCO Entertainment Inc.
* Bethesda
* CAPCOM CO., LTD.
* Codemasters®
* CRI Middleware Co., Ltd.
* DeNA Co., Ltd.
* Electronic Arts
* Epic Games Inc.
* Firelight Technologies
* FromSoftware, Inc.
* Frozenbyte
* GameTrust
* GRASSHOPPER MANUFACTURE INC.
* Gungho Online Entertainment,Inc
* HAMSTER Corporation
* Havok
* INTI CREATES CO., LTD.
* KOEI TECMO GAMES CO., LTD.
* Konami Digital Entertainment Co., Ltd.
* LEVEL-5 Inc.
* Marvelous Inc.
* Maximum Games, LLC
* Nippon Ichi Software, Inc.
* Parity Bit Inc.
* PlatinumGames Inc.
* RAD Game Tools, Inc.
* RecoChoku Co.,Ltd.
* SEGA Games Co., Ltd.
* Silicon Studio Corporation
* Spike Chunsoft Co., Ltd.
* SQUARE ENIX CO., LTD.
* Starbreeze Studios
* Take-Two Interactive Software, Inc.
* Telltale Games
* THQ Nordic
* Tokyo RPG Factory Co., Ltd.
* TT Games
* UBISOFT
* Ubitus Inc.
* Unity Technologies, Inc.
* Warner Bros. Interactive Entertainment
* Web Technology Corp.

Etiketter: bergsala nintendo

Nyhetsarkiv