Partner för hemmabarista

Morgon, lunch, eftermiddag och kväll. Svenskar har länge placerat sig i toppen på listor över världens mest kaffekonsumerande länder. Utöver kaffedrickandet beskrivs vi ofta också som ett folk i digital framkant och vi vill kunna styra allt mer från våra smartphones. Siemens meddelar att man tillgodoser varje kaffeälskares behov genom en serie helautomatiska espressomaskiner, lika okomplicerade som smarta.

Siemens Espresso EQ.9, seriens premiumalternativ, finns med Home Connect, en lösning som gör det möjligt att fjärrstyra espressomaskinen genom en app på smartphones och surfplattor. Förutom att kunna styra maskinen var man än befinner sig i hemmet så påminner appen bland annat om när mjölken börjar ta slut eller när det är dags för rengöring. EQ.9 är anges vara unik i att den ger användaren störst antal alternativ för att skapa sin egen favoritkopp, från gradantal på espresson till antal centiliter mjölk – allt lätt med gränssnittet baristaMode. När den optimala kombinationen har hittats kan den sparas i en personlig profil för att enkelt få samma smakkombination vid varje tillfälle.

EQ.9 s700 och s900 har två separata fack som kan hålla olika sorters kaffebönor. Varje fack har varsin keramikkvarn, vilket betyder att smakerna aldrig blandas i malningsprocessen.

Funktionen aromaDouble shot maler och brygger i två omgångar istället för att pressa två shotar espresso ur en och samma malningsomgång. Resultatet blir ett aromatiskt kaffe utan bitter eftersmak.

– Dagens konsumenter börjar vänja sig vid digital integration i hemmet och det finns ett behov av att kunna kontrollera det mesta i vardagen via en smartphone eller surfplatta. Vi svarar på detta med att addera Home Connect till vår redan fullskaliga Siemens Espresso EQ-serie. Den kräsna kaffedrickaren kräver lika god kvalitet i hemmet som i kaffebaren och med seriens alla valmöjligheter tillgodoser vi olika behov och intressenivåer, säger Angela Gustafsson-Redén, Sales Marketing Manager SDA på Siemens Home Appliances.

Siemens Espresso innehåller fyra serier – EQ.5, EQ.6, EQ.9 och EQ.9 s900 – HomeConnect.
Etiketter: siemens

Nyhetsarkiv