Router med 802.11ad

Med lanseringen av TP-Links Talon AD7200 ger vi oss in i en ny era routrar, menar företaget, som anger att Talon AD7200 är världens första router med stöd för WiFi-standarden 802.11ad, som anges höja ribban för internethastigheter och gör anslutningen upp till tre gånger snabbare.

Med 802.11ad uppnår TP-Links Talon AD7200 hastigheter på upp till 4,6Gbps på 60GHz-frekvensbandet, anger företaget. Routern har 32 inbyggda antenner och utnyttjar så kallad Multi-Band-teknologi, som med tre frekvensband ska leverera en sammanlagd hastighet på upp till 7,2Gbps (upp till 800Mbps på 2,4GHz-banden, 1733Mbps på 5GHz-bandet samt 4600Mbps på det nya 60 GHz-bandet). Denna teknologi inte bara ökar hastigheten, utan gör det också möjligt att uppnå maximal prestanda även när flera enheter är anslutna till nätverket, berättar TP-Link.

AD7200 stöder så kallad MU-MIMO-teknologi (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output på alla tre frekvensband) vilket gör att routern klarar flera enheter samtidigt, och den ska ge upp till tre gånger snabbare trådlös anslutning.

Under skalet finns 1,4GHz dual-core-processor och när det gäller anslutningar finns fyra Gigabit Ethernet-portar och två USB 3.0-portar.
Etiketter: tp-link

Produktnyhetsarkiv