PlayStation VR i Sverige

Pressmeddelande från Sony:
Sony Interactive Entertainment Europe(SIEE) lanserade 13 oktober PlayStation VR (PS VR), ett virtuellt system för PlayStation 4 (PS4) som tar spelandet till nästa nivå. PS VR är nu tillgängligt i Europa, Mellanöstern och Australien tillsammans med ett stort sortiment av spel och VR-upplevelser.

PS VR, kompatibelt med alla PS4-system som idag redan finns i över 40 miljoner hem, lanseras tillsammans med 30 spel inklusive exklusiva titlar som Rez Infinite (Monstars & Enhance Games), Batman: Arkham VR (RockSteady och Warner Bros Interactive Entertainment), DRIVECLUB VR och RIGS Mechanized Combat League (SIE Worldwide Studios). Totalt kommer PS VR att ha ett spelutbud med cirka 50 olika titlar i slutet av året. Över 230 utvecklare och förlag jobbar med att ta fram nya PS VR-titlar, och spelutbudet kommer fortsätta att utökas efter lansering.

– Vi är oerhört glada över att förena den virtuella världen med PlayStation 4. PS VR tar spelaren rakt in i dramatiken, samtidigt som spelupplevelsen fördjupas. PS VR är en milstolpe inom hemunderhållning och man måste verkligen uppleva det själv för att förstå, säger Jim Ryan, global sälj- och marknadschef, SIE och VD, SIEE.

PS VR levererar en känsla av närvaro där spelaren upplever sig vara fysiskt inuti den virtuella spelvärlden. För att förhöja spelupplevelsen nyttjar PS VR den senaste teknologin, såsom 360 graders huvudspårning, brett synfält, hög uppdateringsfrekvens och Sonys egen binaurala 3D-ljudteknik. Genom att använda PlayStation Move -kontroller, DUALSHOCK 4-kontroller och de kommande PS VR Aim-kontrollerna kan spelare utforska den virtuella världen och omedelbart interagera med dess karaktärer.

Tack vare en "Social Screen"-funktion kan användare som inte bär VR-headsetet se på TV-skärmen vad PS VR-spelaren ser i headsetet eller spela tillsammans med VR-spelaren i stödjande spel.

Utöver en förstklassig uppställning av spel kommer även en rad VR-upplevelser och mediaapplikationer komma till PS VR.
Etiketter: sony playstation

Nyhetsarkiv