Olympus ny partner till Fotografiska

Pressmeddelande från Olympus:
Fotografiska är idag en unik internationell mötesplats om och för fotografi. En genuint inspirerande miljö med ständigt skiftande utställningar som väcker tankar och berör. Kameratillverkaren Olympus, som delar passionen för fotografi och kreativt bildberättande, ser stora möjligheter med det nya samarbetet med Fotografiska.

– För Olympus är Fotografiska den perfekta mötesplatsen där vi får träffa människor som, precis som vi, älskar att berätta och ta del av berättelser i form av bilder och filmer. Fotografiska blir nu vårt sköna vardagsrum för inspirerande möten med våra kunder och ambassadörer, säger Charlotte Hellström Cardelöv, marknadsansvarig på Olympus Sverige AB.

Här ska vi bjuda på olika former av event som till exempel instawalks/talks, föreläsningar, utbildningar, bloggträffar och mycket mer, lovar Charlotte.

Jan Broman, en av grundarna till Fotografiska och VD ser fram mot samarbetet.

– Vi är ju sedan starten en inkluderande samlingsplats för fotografi och Olympus är en spännande kameratillverkare som attraherar nya grupper av bildskapare, bland annat unga tjejer med stort intresse av livsstil och mode. Deras önskan om att aktivt berätta om sina upplevelser på sociala medier sätter bilden i nya sammanhang, berättar han.

Olympus har alltid gått sin egen väg i fotobranschen. Redan på 50- och 60-talet lades grunden till varumärkets stora popularitet bland dokumentär-, street- och modefotografer. Kamerasystem som PEN och OM blev ikoner och arvet lever vidare.

Dagens prisbelönta PEN och OM-D bygger på Olympus tidiga satsning på en teknikstandard (Micro Four Thirds) för kompakta spegellösa digitala systemkameror som möjliggör små, lätta och samtidigt högpresterande kamerasystem. En standard som sedan flera andra tillverkare valt att följa och idag dominerar marknaden i klassen.

Att ständigt våga söka nya lösningar och vägar för att tillfredsställa dagens fotografer, intresserade amatörer såväl som proffs, har blivit Olympus kännetecken. Tack vare det nya samarbetet med Fotografiska öppnas nu nya spännande möjligheter.

(foto: Jonas Anhede)
Etiketter: olympus fotografiska

Nyhetsarkiv