Styr ljuset med rörelser

Redan nu finns möjligheten att styra hembelysningens styrka och färg med rösten. Som en förlängning av detta, och för att göra ljuset i hemmet ännu mer anpassningsbart, utökar nu Philips Lighting sitt utbud av Philips Hue-familjen med rörelsesensorn Hue Motion Sensor.

De flesta associerar idag rörelsesensorer med utomhusbelysning. Det vill säga att lamporna på uppfarten eller terrassen tänds automatiskt när någon närmar sig. Nu har denna funktion även flyttat in i hemmet och inomhusbelysningen kan anpassas efter dina rörelser i vardagen. Den batteridrivna sensorn Hue Motion kan placeras på exempelvis en hylla eller monteras upp i taket/väggen så att den enkelt fångar alla rörelser i rummet.

– Allt som krävs för att få hemmet upplyst är numera din fysiska närvaro. Du behöver varken fjärrkontroll eller mobil. På mindre än en sekund fångar sensorerna din närvaro och ljuset i rummet tänds, säger Andreas Bahnsen, produktchef Philips Lighting.

Hue Motion Sensor skiljer sig från andra sensorer genom att den har fler funktioner vilket gör den mer anpassningsbar, anger Philips.

– Sensorn kan nästintill beskrivas som intelligent. Den har flera ljusfunktioner som kan ställas in så att den exempelvis ger ett mjukt och behagligt ljus på natten och ett mer kraftfullt sken på dagen, eller helt enkelt utifrån vad man själv föredrar, säger Andreas Bahnsen.

Hue Motion Sensor hjälper även till att hålla nere elräkningen. Ljuset slås nämligen bara på om rummet inte är tillräckligt upplyst av dagsljuset. Sensorn är kompatibel med alla Hue-produkter och kan kopplas samman med appen precis som övriga produkter i serien.

Nu lanseras också en GU10-version av Philips Hue white ambiance för spots samt ett uppdaterat utförande av Philips Hue white and color ambiance (E27) med förbättrade färger i det blå och gröna spektrumet. Dessutom har Philips Lighting lanserat lampor med integrerade Philips Hue white ambiance som kan ställas in i alla nyanser av naturligt vitt ljus – från kallt dagsljus till varmt kvällsljus. Lamporna levereras med en trådlös dimmer med fyra olika ljusnivåer; Relax, Read, Concentrate och Energize.
Etiketter: philips hue

Nyhetsarkiv