Navigatorer med wifi & röstkontroll

TomTom har lanserat TomTom GO, en ny serie navigatorer med inbyggd WiFi. Serien anges vara den mest avancerade hittills och uppdateringar sker nu utan sladdar eller datorer tack vare den trådlösa uppkopplingen.

Navigatorn har röstigenkänning baserad på AI-teknik (artificiell intelligens) liknande Siri, för exakta svar. Trafikinformation i realtid och livstidsservice är inkluderat utan extra kostnad.

TomTom GO läser upp textmeddelande, möjliggör handsfreesamtal och är kompatibel med Apples Siri, Google Now, och Microsoft Cortana. Man kan exempelvis söka destinationer muntligen och låta TomTom GO läsa upp svaret eller ta emot samtal med röstkontroll.

Men AI-tekniken tar inte slut här. De nya TomTom Go-navigatorerna kan lära sig förarens vanor, vilket betyder att de kan förutspå en destination när föraren sätter sig i bilen och börjar köra. För den vanliga pendlingsvägen kommer navigatorn att kunna rekommendera rutter som undviker trafikköer från start. Vidare så varnar TomTom GO-navigatorerna föraren om kommande bilköer eller hastighetskameror.

– De nya TomTom GO-navigatorerna visar vårt fokus på att göra teknik så lätt att använda att alla kan dra nytta av den. WiFi-uppdateringar, smartphoneintegration, att förutspå din destination, till och med livstidsservice. Varje funktion bidrar till att underlätta stressen som kan associeras med bilkörning, och tillåter folk att slappna av och njuta av resan istället, säger Corinne Vigreux, medgrundare och chef för TomTom Consumer.

TomTom GO-enheterna finns i fyra olika versioner TomTom GO 5200 och 6200 har 5- respektive 6-tumsskärm och SIM-kort för liveuppdateringar. De enklare modellerna TomTom GO 520 och 620 har samma skärmstorlekar men kräver en smartphoneuppkoppling för liveuppdateringar.
Etiketter: tomtom

Produktnyhetsarkiv