Insteg med SnapBridge

Nikon har lanserat D3400, en D-SLR-kamera i DX-format som skall göra det superenkelt att fotografera i hög kvalitet och direkt dela med sig av bilderna.

D3400 är Nikons första D-SLR-kamera på instegsnivå som har SnapBridge*, vilket anges göra den här kameran perfekt för den som vill gå från enklare bilder till riktig fotografering, och som vill kunna dela bilderna på språng.

Nikons SnapBridge använder Bluetooth low energy (BLE) vilket gör att kameran kan upprätthålla en konstant anslutning till en smartphone eller surfplatta utan att det drar mycket energi. När man fotograferar med D3400 går det att synkronisera foton automatiskt, var man än är. Det är bara att öppna den smarta enheten som är parkopplad med kameran så finns fotona redan där, redo att delas. Utan krångel eller väntetid.

Kamerans sensor i APS-C-format har 24 megapixlar, och kameran kan ta upp till fem bilder per sekund samt spela in video i Full HD 1080/50p.

– D3400 är ett spännande tillskott i Nikons populära D3000-serie. Kameran innehåller välbeprövad förstklassig teknik från Nikons mer avancerade D-SLR-kameror, och den är otroligt användarvänlig, precis som övriga kameror i instegssortimentet. Framförallt innebär den ständiga anslutningen via SnapBridge att användarna kan utforska ”riktig” fotografering utan att behöva sakna den uppkoppling de är vana att ha genom sina smartphones, säger Jordi Brinkman, produktchef på Nikon Europe.

* Eftersom D3400 inte har stöd för WiFi kan följande SnapBridge-funktioner inte användas: fjärrfotografering med en smart enhet, överföring av stillbilder i originalstorlek, överföring av film.
Etiketter: nikon

Produktnyhetsarkiv