Tvättmaskiner mot allergi

Alla nordiska länder upplever nu en ökning av antalet personer med astma och andra allergiska besvär. Redan nu lider 1,1 miljoner danskar, nästan 3 miljoner svenskar, 1,5 miljoner norrmän och över 1,5 miljoner finländare av allergi. Man räknar med att siffrorna kommer att stiga till år 2020.

Det är inte bara den enskilda allergikern som påverkas, utan det har också en enorm påverkan på samhället. Sverige drabbas exempelvis av ett tapp på 12 miljarder kr om året i arbetsinkomster och utgifter för medicin och sjukvård på grund av allergi, anger LG Electronics, som berättar att de forskat mycket i hur man kan göra livet lättare för allergiker – LG var till exempel först med att lansera tvättmaskiner med ångfunktion, redan 2005.

Ångan i LG:s tvättmaskiner, TrueSteam, genereras - till skillnad från många andra tvättmaskiner - med hjälp av en separat ånggenerator, vilket innebär att ångfunktionen också kan användas under andra tvättprogram, anger företaget.

Ångan öppnar upp tygets fibrer, vilket gör att allergiframkallande partiklar och djurhår lossnar och sedan försvinner under sköljningen. LG berättar att TrueSteam kan eliminera 99,98 procent av alla pollen, kvalster och andra allergener redan vid 60 grader.

– Vi kan förstås inte lösa hela problemet, men vi hoppas att våra tvättmaskiner med TrueSteam kan underlätta för många allergiker med de problem som bland annat kvalster och pollen i kläderna medför, säger Daniel Lamborn, LG:s marknadschef i Norden.
Etiketter: lg

Nyhetsarkiv