PlayStation 4 Pro släpps 10/11

Pressmeddelande från Sony:
PlayStation 4 Pro lanseras i Sverige den 10 november, medan PlayStation 4 Slim finns i butik sedan den 15 september.

– Vi ger nu spelarna själva möjligheten att välja den PS4-modell som bäst möter deras behov. PlayStation 4 är den bästa plattformen för spelande och alla PS4-ägare gynnas av potentialen i PS4 Pro och PlayStation VR som snart lanseras, säger Andrew House, Global CEO på Sony Interactive Entertainment.

PS4 Pro erbjuder en ännu bättre spelupplevelse genom förbättrad bildbehandling och stöd för 4K. Det är första gången som en PlayStation-konsol får uppgraderad hårdvara halvvägs in i dess livscykel. PS4 Pro är ett komplement till standardversionen av PS4 och PS4 Slim.

Genom förbättrad prestanda kan användare uppleva betydligt mer detaljerad grafik. Tillsammans med en 4K TV får alla PS4-titlar förbättrad visuell kvalitet samt snabbare och ännu stabilare bilduppdatering. Dessutom stödjer konsolen streaming i 4K på plattformar som YouTube och Netflix.

PS4 Slim har samma prestanda som standardversionen men är både mindre och lättare. Volymen har minskat med över 30 procent och vikten med 25 procent (till 1,2 kg) jämfört med den första modellen av PlayStation 4. Strömförbrukningen har minskat med 38 procent.

Alla nya PlayStation-modeller stödjer HDR-teknologi, vilket möjliggör en mycket rikare och mer realistisk färgåtergivning.

PlayStation lanserar även en ny trådlös handkontroll (DUALSHOCK4), en ny PlayStation-kamera, samt ett vertikalt stöd framtaget specifikt för PS4 Slim. Alla tillbehör är tillgängliga i Sverige från den 15 september.

Vi på Sony Computer Entertainment Europe står på spelarnas sida. Sedan 1995 har vi försett spelare över hela världen med otroliga upplevelser, sagolika äventyr och tusentals figurer – och kastat ut spelarna i en värld där universums öde ligger i deras händer.

Nu banar vi väg för framtidens underhållningssystem, spel och appar med PlayStation 4, PlayStation 3 och PlayStation Vita. Spelarna kan knyta an både till oss och till varandra via tjänster som PlayStation Plus och PlayStation Network.
Etiketter: sony playstation

Nyhetsarkiv