Media Markt & Urb-it

Pressmeddelande från Media Markt:
Media Markt jobbar ständigt med att hitta nya innovativa sätt för att effektivisera köpprocessen för sina kunder. Genom ett nytt samarbete med Urb-it kommer Media Markts stockholmskunder få en förstklassig leverans på sina egna villkor.

Vi lever i en tid där hemleveranser är en del av vardagen och det är inte något direkt nyskapande över att få sin stora, otympliga vara levererad hem till dörren. Men tänk om det inte är varans storlek som är problemet utan tiden det tar att handla? Detta är något som företaget Urb-it tillsammans med Media Markt helhjärtat går in för att lösa.

– Urb-it är ett företag som vill förändra sättet som folk handlar på; det ska vara enkelt, smidigt och bekvämt. Du handlar i mobilen och får din vara levererad till dig på dina villkor. Snittiden är 38 minuter och vi har aldrig missat en deadline, säger Mats Forsberg vd för Urb-it.

Urb-it är ett svenskt startup-företag som inledde sin resa i Paris och har funnits i Sverige i drygt 1,5 år. Genom sina urbers, som är licensierade för att kunna ta uppdrag genom Urb-its plattform, levereras varor på ett miljövänligt sätt i raketfart till stockholmare runt om i hela innerstadsområdet och närförort. De har även hunnit bygga upp en unik teknisk plattform som gör det möjligt för kunden att i realtid både se om varan finns i lager samt följa sin leverans hela vägen. Att Media Markt nu ansluter är något som Urb-its VD ser som väldigt positivt:

– Media Markt är en retailer som förutom att vara en stor marknadsaktör även har det där lilla extra i sortimentet. Vår kundbas köper ofta lite dyrare och bättre saker vilket gör att Media Markt passar perfekt in, säger Mats Forsberg.

– Många av våra stockholmkunder väljer att handla på nätet och hämta ut varorna i vårt varuhus i Gallerian. Genom leveranser med Urb-it levererar vi nu blixtsnabbt produkterna hem till kunden, till kontoret eller kanske T-Centralen där kunden hoppar av tåget, säger Magnus Pettersson, Omnikanalschef på Media Markt.

Media Marks företagskunder som till exempel är konsulter eller fotografer efterfrågar snabba leveranser av varor dit där de just nu är och arbetar, något som Media Markt nu löser tillsammans med Urb-it.
Etiketter: media markt urb-it

Nyhetsarkiv