Deezer utmanar Spotifys Discover Weekly

Pressmeddelande från Deezer:
Streamingjätten Deezer gör nu en storsatsning och lanserar ett antal nya funktioner och förbättringar. Bland dessa finns en uppdaterad rekommendationsmotor som tar upp kampen med Spotifys uppmärksammade funktion Discover Weekly.

Den globala streamingjätten Deezer är tillsammans med Spotify och Apple Music störst i världen på musikstreaming. Nu lanserar man ett antal nya funktioner och förbättringar. Bland dessa märks en stor uppdatering av rekommendationsmotorn Flow som tar upp kampen med Spotifys hajpade Discover Weekly-spellista som varje vecka förser användarna med nya musik-rekommendationer.

– Flow är ingen spellista utan erbjuder en mer dynamisk upplevelse som tar hänsyn till en stor mängd faktorer som till exempel historik, spellistor samt att den matchar dig mot andra användare med liknande musiksmak. Det är bara att starta appen och trycka på "play", säger Alex Esser som är ansvarig för Deezer i Sverige.

Om användaren hellre vill lyssna utifrån sin favoritgenre lanseras även den nya funktionen Channels som dyker djupare i tjänstens spellistor, album, poddar och radiostationer baserat på musikstil. En annan funktion är Live Radio som ger tillgång till traditionella radiostationer. I Live Radio återfinns även Fingerprinting som låter användaren identifiera musiken som spelas, och lägga till låten i sitt bibliotek.

– Den här satsningen och uppdateringen är inte bara en förbättring utan ett stort avancemang med verktyg som låter våra användare upptäcka ny musik. Det är allt våra lyssnare behöver på en enda plats, säger Deezers innehålls- och produktchef Alexander Holland.

Utöver detta lanserar Deezer även en ny smart tv-app som innehåller ovanstående nyheter samt unika funktioner som till exempel Lyrics, som låter användaren förvandla vardagsrummet till en karaokeklubb.

Om Deezer
Streamingtjänsten Deezer grundades 2007 i Paris och finns nu i över 180 länder och har fler än sex miljoner betalande abonnenter. Tjänsten har mer än 40 miljoner låtar i sitt bibliotek vilket är fler än både Spotify och Apple Music. Deezer finns tillgänglig på alla populära enheter inklusive mobiltelefoner, surfplattor, pc/mac, TV och hifi-produkter.
Etiketter: deezer

Nyhetsarkiv