Focus Nordic expanderar till Polen

Pressmeddelande från Focus Nordic:
Redan för ett par år sedan valde Focus Nordic att bredda sin distribution utanför Norden när man startade försäljning i Baltikum. Med öppningen av kontor i Riga och anställd personal i både Estland, Lettland och Litauen, har man skaffat sig stor kunskap och erfarenhet om distribution på olika marknader. Nu är man moget för nästa stora steg, Polen, som är en väsentligt större marknad.

– Efter framgångarna i Estland, Lettland och Litauen har vi nu i samarbete med några av våra viktigaste leverantörer bestämt att etablera oss också i Polen. Det är en stor utmaning som vi ser fram emot med tillförsikt. Vi kommer att fortsätta med ett stort fokus på fotoprodukter. Marknaden har gått från att bestå till största delen av instegsmodeller av kameror till allt mer avancerade entusiast- och proffs-modeller, samt från stillbild till kombinerade modeller för foto och video. Vårt sortiment speglar väl denna förändring. Vi har även fokuserat på andra trender som till exempel ”instant-foto” och 360°-produkter för foto och video. Våra leverantörer har varit nöjda med oss och det gjorde att de stöttade oss i vår etablering i Baltikum, och nu är flera viktiga med på resan redan från start i Polen, säger Jonas Wernbo, VD hos Focus Nordic.

Till att börja med blir det följande varumärken som kommer att distribueras till Polen; Lowepro, Joby, Sirui, Azden, Lume Cube, DxO, Kipon, Wenpod, Gepe, Pro-Mounts, Spider Holster, Beastgrip, Focus kikare, engångskameror, album och ramar. Målsättningen är att antalet varumärken snabbt ska öka i antal.

Ansvarig för etablering blir Karsten Rath, marknadsdirektör hos Focus Nordic, och den som tidigare ansvarat för etableringen i Baltikum.

– För mig blir Polen en jätteutmaning, med 38 miljoner människor och en fotomarknad i storlek som Sveriges finns stora möjligheter för Focus Nordic. Polen passar perfekt i Focus ambitiösa tillväxtstrategi och ger bolaget än större dynamik och många synergieffekter, säger Karsten Rath.

Sammanlagt kommer nu Focus kunna erbjuda distribution till över 70 miljoner människor, vilket gör Focus till en av Europas största fotodistributörer, något som gagnar både leverantörer och kunder.
Etiketter: focus nordic

Nyhetsarkiv