Android sätter ny standard för Smart-TV

Pressmeddelande från Philips TV:
Det finns en hel värld av innehåll på Philips Android-TV. Över 1200 appar finns tillgängliga i Google Play-butiken, vilket gör Android-TV till en av de största operativsystemen i världen för Smart TV-apparater.

– Vi valde att ansluta oss till Android då vi insåg att apputvecklare kämpade med att skapa appar för flera olika plattformar. Android-TV låter apputvecklare och TV-tillverkare att förhålla sig till en enda plattform, säger Pär Josefsson, produktchef på Philips TV.

Förutom Google Play-butiken så finns det ett brett utbud i Philips egna appgalleri. Användare kan också utnyttja TV:ns inbyggda Chromecast, Google Cast, för att casta appar, spel, filmer eller musik från en iOS- eller Android-mobil, surfplatta eller dator trådlöst till TV:n.

– Google Cast kan också användas interaktivt. Du kan till exempel casta en quiz-app från din mobil till TV:n samtidigt som varje spelare använder sin mobil för att interagera med spelet. Många appar är utvecklade specifikt för Google Cast och apputvecklare kan vara extremt kreativa när de kommer på olika sätt att använda sig av Google Cast, säger Pär Josefsson.

Många populära appar som finns för mobiler och surfplattor finns också för Philips Android-TV.

– Det är otroligt kul att innehållsskapare har börjat inse fördelarna med Android-TV och att de nu erbjuder innovativt innehåll som håller hög kvalitet. Det innebär att apputvecklare numera kan se en värld bortom mobiler och surfplattor, säger Pär Josefsson.
Etiketter: philips

Nyhetsarkiv