Plejmo & Stockholms filmfestival

Pressmeddelande från Plejmo:
Stockholms internationella filmfestival startade 1990 och är idag en av Europas främsta filmfestivaler. Under festivalen visas 200 filmer från 70 länder. I år ingår den digitala filmtjänsten Plejmo och Stockholms filmfestival ett samarbete där Plejmo går in som huvudsponsor för festivalen.

Stockholms 27:e filmfestival startar den 9 november och pågår fram till den 20 november. Till hösten besöker den legendariske regissören Francis Ford Coppola festivalen för att möta den svenska publiken för första gången, samt motta Stockholm Lifetime Achievement Award.

– Stockholms filmfestival och Plejmo delar passionen för kvalitetsfilm. Genom samarbetet ska vi ge festivalbesökare möjlighet att ta del av fler kvalitetsfilmer på plejmo.com. De som inte kan ta sig till festivalen i Stockholm får istället möjlighet att ta del av utvalda filmer från Stockholms filmfestival via vår filmtjänst, säger Mathias Eglund, Managing Director på Plejmo.

I år anordnas exklusiva förhandsvisningar innan festivalen startar. I augusti ska exempelvis Plejmo vara värd för årets Sommarbio. Under fem kvällar i augusti bjuder Plejmo och Stockholms filmfestival på gratis film under bar himmel i Rålambshovsparken i Stockholm. Samarbetet sträcker sig även över Stockholm filmfestival Junior i april 2017, vars syfte är att erbjuda kvalitetsfilm till barn och ungdomar.

– Vi strävar efter att göra ny film tillgänglig så fort som möjligt och samarbetet med Stockholm filmfestival är ett sätt att göra det. Den första filmen är dramathrillern Midnight Special som går att se från den 15 augusti hos Plejmo. Den visas även på festivalens Sommarbio, säger Mathias Eglund.

Nyhetsarkiv