Windows 10 Anniversary Update lanseras 2/8

Pressmeddelande från Microsoft:
Idag finns Windows 10 på mer än 350 miljoner enheter i världen. Den 2 augusti släpper Microsoft Windows 10 Anniversary Update som är nästa stora uppdatering av det populära operativsystemet. Bland annat får användare nya säkerhetsuppdateringar, förbättringar av webbläsaren Edge och den nya funktionen Windows Ink.

– Det här är den andra stora uppdateringen av Windows 10 sedan lanseringen för ett knappt år sedan. Med uppdateringarna vill vi löpande ge våra användare nya funktioner i Windows som inte bara erbjuder en bättre och säkrare användarupplevelse, men även öppnar nya möjligheter för våra användare att vara produktiva, säger Klas Hammar, affärsområdeschef för Windows och Surface.

Bland nyheterna i Windows 10 Anniversary Update finns Windows Ink, en ny funktion som gör det enklare att använda pennan för att anteckna, skissa och rita. Stöd för Windows Ink finns nu i populära appar som Office, Edge och Maps. Att använda en penna för att ta digitala anteckningar är enligt en ny norsk studie bättre för inlärningen än att använda tangentbordet.

Nya säkerhetsfunktioner
Dagligen finns det mer än 250 miljoner olika aktiva säkerhetshot, vilket är en av anledningarna till att Microsoft prioriterade att göra Windows 10 till den säkraste versionen av Windows någonsin. Med Windows 10 Anniversary Update utvecklar vi de inbyggda säkerhetsfunktionerna och erbjuder en tryggare upplevelse. Stödet för biometrisk inloggning via Windows Hello utökas och inkluderar nu webbläsaren Edge och appar. Även Windows Defender uppdateras och nu går det att schemalägga automatiska genomsökningar av datorn.

Företagskunder står inför ännu tuffare säkerhetsutmaningar för att skydda sina företagsnätverk. Därför lanserar Microsoft den 2 augusti Windows Defender Advanced Threat Protection. Skyddet kombinerar data och information från cyberattacker runt om i världen för att upptäcka, undersöka och hantera hot mot företag och företagsnätverk. Med Windows 10 Anniversary Update lanserar Microsoft också Windows Information Protection. Verktyget förhindrar omedvetet läckage av data genom att separera medarbetarnas privata information och företagets information.

Webbläsaren Microsoft Edge uppdateras och använder nu mindre datorkraft när du surfar vilket innebär att ditt batteri håller längre. För gamers betyder Windows 10 Anniversary Update att Xbox Play Anywhere äntligen blir tillgängligt. När du köper ett Xbox Play Anywhere-spel kan du spela det på både Xbox One och Windows 10-datorer.

Sedan mitten av maj ligger Windows 10 som en rekommenderad uppdatering för datorer med Windows 7 och Windows 8. Att uppdatera till Windows 10 är kostnadsfritt fram till och med den 29 juli.
Etiketter: microsoft windows

Nyhetsarkiv