Teknologi för att lokalisera drönare

Pressmeddelande från Panasonic:
Panasonic Business utvecklar en teknologi för att lokalisera drönare som kan bidra till att minska hotet från drönarolyckor och terrorism.

Forskning från Oxford Research Group, beskriver hotet från avancerade drönare som "a game changer in the wrong hands". Gruppens rapport "The Hostile Use of Drones by Non-State Actors Against British Targets" poängterar samtidigt att drönare kommer att användas som enkla, prisvärda och effektiva flygande improviserade spränganordningar.

En prototyp av Panasonics drönarfinnare visades nyligen på IFSEC 2016, Storbritanniens största säkerhetsmässa, i London.

Teknologin möjliggör upptäckt av drönaren, vilket ses som startpunkten för att kunna få den under kontroll.

Genom användning av 32 mikrofoner och en Pan Tilt Zoom-bevakningskamera, kan varje sensor upptäcka drönare på distanser på upp till 300 meter inom ett 150 graders synfält. Drönarfinnaren analyserar andra ljud i närheten för att eliminera dem från sökningen.

– Drönarnas popularitet har växt exponentiellt, men mycket små framsteg har gjorts om hur man skyddar säkerhetszoner från det potentiella hot drönarna utgör. Vår drönarteknologi kommer att hjälpa till att avskräcka och upptäcka flygning av drönare, till exempel runt militär- eller regeringsbyggnader, säger Gerard Figols, European Product Marketing Manager för Panasonic.
Etiketter: panasonic

Nyhetsarkiv