Skärmmarknaden fortsätter att växa

Pressmeddelande från AOC & MMD:
Enligt nya siffror, från analysföretaget Context, har den europeiska skärmmarknaden återhämtat sig bra efter att ha minskat 18 månader i rad. Tillväxttakten på sju procent för det första kvartalet 2016 är den högsta på över fem år. Under kvartalet har dessutom skärmföretagen AOC och MMD tillsammans vuxit med hela 35 procent, jämfört med samma period året innan och är nu näst störst på skärmar i Europa.

– Det är en väldigt positiv utveckling inom skärmmarknaden och ett gott tecken för AOC och MMD. I 11 europeiska länder är vi ledande inom skärmar och har en topp tre position i många andra länder. Vi är en skärmspecialist som drivs av innovation och förnyelse som tillsammans med våra partners i branschen sätter vi alltid kundernas behov först, säger Frank Olsson, Nordenansvarig på AOC och MMD.

I de nordiska länderna fortsätter också framgångssagan för skärmföretagen. Medan skärmmarknaden växte med två procent under kvartalet ökade de två skärmföretagen tillsammans sin försäljningsvolym med 38 procent och sina marknadsandelar med 35 procent, jämfört med samma period året innan. Idag har AOC och MMD en gemensam marknadsandel på över 10 procent och är fjärde störst på skärmar i Norden.

Högre upplösning, bättre färgåtergivning, större paneler och skärmstorlekar samt fler gaming-funktioner i skärmarna är de främsta anledningarna till varför skärmmarknaden har återhämtat sig så bra, enligt Context.

AOC och MMD är båda dotterbolag till den världsledande skärmtillverkaren TPV.
Etiketter: mmd aoc tpv

Nyhetsarkiv