Nikon ger D5 prestandaboost

Pressmeddelande från Nikon:
Nikon har lanserat en ny programvara som förbättrar funktionen hos Nikons FX-flaggskepp D5 – C: Ver. 1.10. Programvaran innebär en stor uppgradering av kamerans foto och filmmöjligheter med flera stora förbättringar, bland annat förlängd maximal filmtid (även med 4K UHD) och flimmerreducering vid stillbildsfotografering. Förutom de fyra stora huvudförförbättringarna nedan innebär den nya programvaran även ytterligare uppdateringar*.

Filmning
Du kan nu filma upp till 29 minuter och 59 sekunder med D5, oavsett bildformat/bildhastighet och filmkvalitet – även vid 4K UHD (3840 × 2160). Filmtiden var tidigare begränsad till max 3 minuter. Filmer sparas på upp till åtta filer med 4GB var.

D5 erbjuder nu även en funktion för elektronisk vibrationsreducering vid filmning med FX- och DX-baserade bildområden*2 (vid HD och full HD-filmning*3). Detta minskar effekten av kameraskakningar i både horisontell, vertikal och roterande riktning (med objektivet som center) vilket är behändigt när du filmar utan stativ eller annan stabilisator. När du använder funktionen tillsammans med NIKKORs optiska VR-teknik blir fördelarna ännu tydligare.

Stillbildsfotografering
För att minimera exponeringsvariationer som till exempel uppkommer vid fotografering i lysrörsbelysning, har D5 nu en flimmerreduceringsfunktion för stillbildsfotografering*4. Med flimmerreduceringen på så känner kameran av när ljuskällan är som starkast och justerar automatiskt slutarens aktivering något för att skapa stabil exponering och färgåtergivning.

Dynamiskt AF-område gör det möjligt att fokusera på ett motiv även om det tillfälligt lämnar din primära fokuspunkt genom att använda information från omgivande punkter*5. Förutom de tidigare 25, 72- och 153-punkters-alternativen har D5 nu också ett dynamiskt AF-område med 9 punkter som är effektivt när du vill fokusera på små områden med ett rörligt motiv.

Den nya programvaran finns tillgänglig för nedladdning från den 23 juni 2016.

* Detaljer kring ytterligare uppdateringar finns på nedladdningssidan (Nikon Download Center).
*2 Bildområdet blir något beskuret.
*3 Ej tillgängligt vid 1920 × 1080 beskärningsläge.
*4 Vid sökarfotografering (förutom när du fotograferar med uppfälld spegel)
*5 Inom dynamiskt AF-område med 9, 25 eller 72 punkter kan antalet fokuspunkter som används bli mindre än 9, 25 eller 72 beroende på den valda primära fokuspunkten.
Etiketter: nikon

Nyhetsarkiv