Nya funktioner i Creative Cloud

Pressmeddelande från Adobe:
Nu lanserar Adobe en rad intelligenta funktioner till de kreativa verktygen i Creative Cloud, och inte minst till Photoshop CC. Exempelvis blir det möjligt att automatiskt "fylla i" de tomrum som uppstår vid rotation eller förstoring av en bild med den nya funktionen Content Aware Crop. En annan funktion, Face Aware Liquify, tillåter justeringar i ett ansiktsuttryck utan att proportionerna förvrängs.

– Flera av nyheterna understryker vår ambition att göra Creative Cloud till det naturliga valet för alla som arbetar med kreativa verktyg. Det gäller oavsett om det rör sig om design på desktop eller utveckling av mobila appar, säger Anna Rose, nordisk marketingchef för Adobe Creative Cloud Individual.

21 juni förseddes Creative Cloud även med en förbättrad integration med Adobe Stock, som innehåller mer än 55 miljoner bilder, videos och grafiska illustrationer. Det betyder att Creative Cloud-användare framöver kan lösa arbetsuppgifter som involverar stockfoton upp till tio gånger mer effektivt jämfört med användare av konkurrenters stockfototjänster.

Detta är också nytt i Creative Cloud:
* Matcha typsnitt: Nu kan Photoshop CC känna igen typsnitt i bilder och grafik, så att det enkelt och snabbt går att identifiera ett visst typsnitt. Photoshops Match font-funktion föreslår automatiskt typsnitt som finns tillgängliga på användarens dator via Adobe Typekit (också en del av Creative Cloud).
* Ny virtual reality-funktion: Den här funktionen blir en del av Premiere Pro CC, och inkluderar en field of view-funktion för att förse användaren med en förhandsvisning av hur innehållet kommer att se ut i virtual reality innan redigeringen påbörjas.
* Snabb export: Filer i Adobe Illustrator CC kan nu exporteras i flera olika format och upplösningar med ett enkelt klick.
* Produktivitetsförbättringar i Photoshop CC: Med de nya uppdateringarna går det nu att arbeta upp till fyra gånger snabbare med typsnitt och tre gånger snabbare med content aware fill-funktioner.
* Ny funktion skapar virtuell Trump: En helt ny funktion gör det möjligt att skapa animerade figurer som i realtid kan följa en verklig persons röst och rörelser med Character Animator Preview i After Effects CC. Denna feature har redan använts av talkshowvärden Stephen Colbert i programmet The Late Show, där Colbert bjöd in en animerad version av Donald Trump i studion. Funktionen användes även i ett live-avsnitt av The Simpsons där Homer animerades direkt.

Adobe Stock har också en rad förbättrade funktioner:
* Sälj ditt arbete direkt via Lightroom:
Snart kan grafiska designers enkelt visa upp och sälja sina verk på Adobe Stock – direkt från programmen Lightroom CC, Adobe Bridge CC, Photoshop Fix och Photoshop Mix.
* Slopat behov av key words
För alla som vill sälja via Adobe Stock kommer snart Stock Contributor Portal, som tack vare en intelligent auto-taggning gör att det inte längre krävs att keywords markeras och skrivs in innan användaren laddar upp foton och film.
* Ny samling visar det bästa av utvalt innehåll
Med Premium Collection får Adobe Stock en ny samling, som bland annat består av 100000 utvalda fotografier i mycket hög kvalitet.
* One-Click Workflow
Integrationen mellan Creative Cloud-programmen och Adobe Stock förbättras, och med ett enkelt klick är det nu möjligt att hämta bilder, videos och grafik från Adobe Stock-hemsidan.

Bättre synkronisering av kreativt innehåll
Med CreativeSync kan Creative Cloud-prenumeranter vara säkra på att få tillgång till sina filer, typsnitt, inställningar och så vidare oavsett arbetsort och plattform. Nu går det även att samarbeta trots olika rättighetsinställningar, bland dessa read-only Creative Cloud Libraries, som kan anpassas till enskilda medlemmar som arbetar i ett team. Creative Cloud Libraries panel får dessutom också sökfilter, som gör det enkelt att välja bland videos, fotografier, illustrationer och vektorgrafik.

Uppdateringen av Creative Cloud finns tillgänglig utan extra kostnad från och med 21 juni för Creative Cloud-användare som en del av deras medlemskap.
Etiketter: adobe

Nyhetsarkiv