Strong blir producent & ersätter TCL med Skyworth

Pressmeddelande från Strong:
I slutet av 2015 blev Strong en del av Skyworth koncernen, då Skyworth köpte aktiemajoriteten i Strong International. Skyworth är en av de sex största TV-producenterna i världen, samtidigt är Skyworth en av världens största set-top-box producenter.

Skyworth är vid nuvarande tidpunkt den största TV-producenten i Kina och tiden är nu att inta den europeiska marknaden, där Skyworth ännu inte har varit representerade. Strong International har redan med stor succe introducerat Skyworth producerade TV under Strong-namnet i Tyskland, Frankrike, Österrike, Italien och öst europa.

Det har av strategiska orsaker blivit beslutat, att samarbetet mellan TCL och Strong upphör vid utgången av 2016.

– I framtiden vill vi i stället erbjuda en bred line up av Skyworth och Strong LED TV. Då vi nu är producent och inte bara en distributör, ger det oss en mycket större styrka, när det gäller konkurrensförmåga, styrning och möjlighet för en klar kanalstrategi. Skyworth är en av världens största TV och STB producenter, utan att vara representerade i Europa. Skyworth har egna fabriker och är störst på den kinesiska marknaden, och är klart konkurransduktiga, kompetenta och klara för uppgiften. Vi är i full gång med den kommersiella lanseringsplanen och gläder oss otroligt mycket, till att presentera produkterna för branchen den närmaste framtiden, säger direktör Kenn Jensen, Strong Scandinavia A/S.

Denna transformering från distributör till producent av både TV och Set-Top-Boxar ger Strong en helt exceptionell möjlighet för ytterligare styrka på den nordiska marknaden.

Om Skyworth: My Wonderful Life!
Skyworth etablerades 1988, med huvudkontor placerat i Shenzhen High Tech Industrial Park, känt som "Kinas Silicon Valley", och har fler än 38000 anställda. Skyworth äger fem produktionsfaciliteter och är i dag en av världens största set-top-box producenter samt bland världens sex största TV-producenter.
Skyworth lägger vikt på läcker och modern design, kvalitet och nyaste teknologin.
Skyworth är ett storstilat högteknologiskt sällskap, som huvudsakligen håller på med utveckling och framställning av förbrukarelektronik, LED-skärmar, digitala set-top-boxar, säkerhetsskärmar, nätverkskommunikation, kylskåp, tvättmaskiner, mobiltelefoner och LED-belysning med mera.

Strong Scandinavia A/S marknadsför och distribuerar varumärkena Strong, Skyworth, Thomson, TCL, Barkan Mounting Systems och BigBen i Norden med fokus på Set-Top-Boxar, TV, CAM, Wi-Fi Streaming, Audio, SDA etcetera.

Strong Scandinavia ligger i Danmark och har full setup inom försäljning, distribution, marknadsföring och service för de nordiska länderna.

Strong Scandinavia är en del av Strong Group. Strong, etablerat i Europa år 1989, är en global leverantör av konsumentelektronik och har nio fullt operationella dottersällskap och sex regionala försäljningskontor, som täcker 55 länder.
Etiketter: strong tcl skyworth

Nyhetsarkiv