Garmin växer inom wearables

Pressmeddelande från Garmin:
Garmin var en tidig pionjär på marknaden för wearables med introduktionen av Forerunner 201 redan år 2003 – det var den första klockan med GPS som vände sig mot marknaden för löpning. Sedan dess har Garmin sålt fler än 20 miljoner wearables. Garmins strategi för wearables är att tillhandahålla enheter som är framtagna för ett syfte och som ska hjälpa kunden att mäta och utveckla sin aktiva livsstil oavsett om det handlar om löpning, cykling, simning, golf, promenera eller helt enkelt bara bli lite mer aktiv.

Men strategin slutar inte där. För nästan 11 år sedan tog Garmin Connect form, ett online community där man förstod värdet av att lagra, spåra, analysera och dela med sig av träningsdata som kunderna samlade in. Idag har Garmin Connect över 15 miljoner användarkonton och bara under 2015 har 5 miljoner anslutit sig.

Garmin Connect ökar motivationen genom att göra det möjligt för användare att tävla mot vänner och familj som också uppskattar en aktiv livsstil och hjälper dem att nå sina mål inom hälsa och träning samt få bekräftelse för detta. Garmin Connect omges av kraftfulla partners som Nike, Strava, MyFitnessPal och MapMyFitness som hjälper användaren att få ännu mer ut av den data de samlar in via sin aktivitetsmätare eller träningsenhet.

Den senaste - och snabbast växande - stöttepelaren inom Garmin wearables strategi är Connect IQ, som startade för mindre än två år sedan. Sedan dess har användare laddat ner över 10 miljoner Connect IQ- appar – samtliga kostnadsfria.

Faktum är att Connect IQ-användare i snitt hämtar 10 appar per enhet. Detta stora intresse och engagemang är resultatet av det användande som finns idag av olika tredjepartsappar som erbjuder kartor, väderutsikter, anpassade träningspass, datafält, widgets, urtavlor och ännu fler möjligheter att anpassa sin enhet så att den blir mer personlig.

– Vi upplever att det händer otroligt mycket inom marknaden för wearables och ser det som ett resultat av medvetet fokus på våra strategier. Vi tror att våra enheter möjliggör och förbättrar ett stort urval av aktiva livsstilar och vi erbjuder enheter som är designade specifikt för dessa livsstilar. Vi adderar dessutom ett utmanande community online där användare kan följa sina hälsomål, se sin utveckling över tid och motivera sig själva och andra att uppnå ännu mer. Slutligen erbjuder vi ett stort utbud av tredjepartsappar, widgets och urtavlor som gör att användaren kan anpassa sin enhet så att den blir både mer användbar och kul. Garmin är ledande inom marknaden för wearables eftersom vi erbjuder ett brett och djupt urval av enheter, ett kraftfullt användarcommunity och möjlighet till personlig anpassning genom tredjepartsappar, säger Cliff Pemble, VD på Garmin International.
Etiketter: garmin

Nyhetsarkiv