Få äger säkerhetskamera, trots oro

Pressmeddelande från Canary:
Över hälften av alla svenskar har själva eller känner någon som blivit utsatt för inbrott i bostaden och mer än var fjärde känner sig orolig för inbrott i hemmet. Detta visar en ny översökning som genomförts av TNS Sifo på uppdrag av säkerhetsföretaget Canary.

Enligt en färsk undersökning från TNS Sifo, på uppdrag av företaget Canary, framkommer det att så många som 57 % av svenskarna har själva blivit utsatta för inbrott i sitt hem, eller känner någon som har blivit utsatt. Undersökningen visar även att fler än var fjärde svensk, 27 %, känner sig oroliga för inbrott i sin bostad.

– Alla förtjänar att känna sig trygga i sitt egna hem. Att så många som fler än var fjärde känner sig oroade för bostadsinbrott är beklagligt men tyvärr inte överraskande, säger John Carter, marknadschef på Canary.

Undersökningen visar dessutom att trots en oro och kännedom om inbrott så är användandet av säkerhetslösningar låg. Endast 14 % av svenskarna äger idag en säkerhetskamera för bostaden.

– Det finns många olika säkerhetslösningar på marknaden idag, men i slutändan behöver en effektiv säkerhetslösning klara av tre saker. Den behöver ge användaren viktig information om vad som sker i hemmet, göra det möjligt att enkelt agera om något är fel och den behöver kunna förse användaren med information som bildmaterial och video som kan delas med polis och försäkringsbolag, fortsätter John Carter.

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes på uppdrag av Canary i TNS Sifos webbpanel 15-17 april 2016. Totalt tillfrågades 1083 personer i ålder 16-79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

Om Canary
Canary är ett New York-baserat företag som utvecklar framtidens produktlösningar inom säkerhet. Canary kombinerar innovativ hårdvara, elegant mjukvara och relevanta tjänster för att tillgodose universella behov. Canarys första produkt är ett komplett säkerhetssystem för hemmet som ryms i en enda enhet. Canary har en modern syn på säkerhet och tillåter användaren att skydda de personer och platser som den bryr sig om mest.
Etiketter: canary

Nyhetsarkiv