Huaweis nya flaggskepp P9

Huawei har lanserat P9, som världens första smartphone med dubbla kameror från Leica. Huaweis nya flaggskeppstelefon skall gifta industriledande kamerateknik med smakfull hårdvarudesign och kraftfull prestanda, inklusive den nya Kirin 955-processorn och ett 3000mAh-batteri för en fantastisk batteritid.

Tillsammans anges Huawei och Leica skapa en fotoupplevelse som aldrig skådats hos en smartphone tidigare. Nyckeln till P9:ans fotoegenskaper är de dubbla linserna (den har två 12MP, F2.2 kameror, som samarbetar). RGB-kameran specialiserar sig på att fånga färger, medan den svartvita kameran fokuserar på att plocka upp detaljerna. Tillsammans arbetar de bakre kamerorna för att leverera bilder med överlägsen nivå på detaljer, djup och färger, anger företaget, och berättar att P9 glänser på riktigt när det kommer till fototillfällen med lågt ljus, då upplägget med två kameror garanterar att mer ljus och detaljer kan fångas upp.

Huawei Hybrid Focus-teknologin skall innebära att P9 tar bilder med överlägsen snabbhet, träffsäkerhet och stabilitet. Kameran fokuserar med hjälp av tre olika metoder - laser, beräkning av djup samt kontrast - och väljer automatiskt den som ger bäst resultat i den givna miljön.

– Konsumenter över hela världen använder sina smartphones för att ta miljardtals med bilder varje år, vilket gör fotografi till en väldigt viktigt del i användarupplevelsen. P9-användare kan nu fånga bilder med hittills oöverträffad klarhet, fyllighet och autencitet, med en ljuvligt designad och kraftfull smartphone som både ser ut och känns fantastisk, säger Richard Yu, CEO för Huawei Consumer Business Group.

Huawei P9 har en 5,2" Full HD skärm (1080 x 1920 pixlar) och Kirin 955 2,5GHz 64-bit ARM-baserad processor.

Huawei lanserar även en modell kallad P9 Plus, med en 5,5" Full HD Press Touch-skärm och ett ännu större 3400mAh-batteri.

Huawei P9 är tillgänglig från och med 6 maj i Sverige och P9 Plus har säljstart i juni.
Etiketter: huawei leica

Produktnyhetsarkiv