2017 Sony World Photography Awards öppen

Pressmeddelande från Sony:
Nu kan man anmäla sig till 2017 års upplaga av Sony World Photography Awards, världens största fototävling. Tävlingen, som firar 10 år i samband med prisutdelningen nästa år, grundades av World Photography Organisation.
Utöver de professionella, öppna, ungdoms- och studentfokuserade tävlingarna, är man också på jakt efter Sveriges bästa fotograf i kategorin Sweden National Award.

Sony World Photography Awards prisar årligen världens bästa fotografier och är öppen för alla fotografer. Tävlingen har en stor tyngd i branschen och kan forma karriärer för både vinnare och nominerade. Varje år lockar den nya talanger och etablerade konstnärer när världens bästa fotografier från de senaste 12 månaderna presenteras globalt.

– Det kändes oerhört stort när jag fick veta att min bild vunnit Sweden National Award i tävlan mot alla andra fantastiska bidrag. Om du arbetar hårt, tror på dig själv och älskar vad du gör i kombination med support från dina nära och kära, så kan drömmar gå i uppfyllelse. Det känns bra att bli erkänd på det här sättet och det ger mig mycket motivation då jag vet att jag är på rätt väg med min fotande, säger  Nils Olof Wendel, vinnare av Sweden National Award 2016. (bilden ovan).

Fotografer uppmanas att skicka in sina bidrag utan kostnad för tävlan i de fyra kategorierna Professional, Open, Youth och Student Focus via www.worldphoto.org. Den nyligen uppdaterade hemsidan ger en större visuell plattform till tävlingens fotografer och gör anmälningsprocessen ännu enklare.

Bidrag till Sweden National Award kommer att tas från de svenska medborgare som anmält sig till någon av de tio grupperna inom kategorin Open.

I årets upplaga av tävlingen har man introducerat nya kategorier inom alla tävlingar för att utmana fotografer att utveckla sina kreativa gränser. För mer information om de olika kategorierna, vänligen besök www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards.

Vinnarna av Sony World Photography Awards får bland annat följande:
* Den senaste utrustningen från Sony inom digital imaging.
* $25,000 (USD) till vinnaren av kategorin Photographer of the Year.
* $5,000 (USD) till vinnaren av kategorin Open.
* Utrustning från Sony inom digital imaging till vinnarna inom de nationella kategorierna.
* Medverkan i Sony World Photography Awards utställning i London.
* Medverkan i den årligen utgivna boken Sony World Photography Awards winners.
* Global medieexponering och ökat erkännande.

– Vi är oerhört stolta över att tävlingen funnits i 10 år. Sedan vi lanserade Sony World Photography Awards 2007 har tävlingen växt konsekvent både vad gäller storlek och kredibilitet. Genom åren har tävlingen uppmärksammat och hyllat en stor mängd fotografier. Jag känner mig stolt över att nya fotografer runt om i världen har kunnat använda tävlingen som språngbräda till sina karriärer och att etablerade fotografer har kunnat utvidga sina nätverk. De kommande åren är vi fast beslutna om att utmana fotografer att utveckla sina kreativa gränser, säger Scott Gray, VD för World Photography Organisation.

Förra upplagan av Sony World Photography Awards lockade 230103 bidrag från 186 länder, vilket var rekord. Utmärkelsen 2016 Professional Photographer of the Year tilldelades den iranske fotojournalisten Asghar Khamseh för hans serie bilder 'Fire of Hatred'. Sweden National Award tilldelades Nils Olof Wendel.

De nominerade i 2017 års Sony World Photography Awards kommer att presenteras den 28 februari 2017. Vinnarna i kategorierna Open och National Award avslöjas den 28 mars 2017 och övriga vinnare den 20 april 2017. Mellan den 21 april och den 7 maj 2017 äger en utställning rum på Somerset House i London.
Etiketter: sony worldphoto

Nyhetsarkiv