MTG Sverige lanserar Viasat Sport Premium

Pressmeddelande från Viasat:
25 maj presenterade MTG Sverige stolt sin senaste sportsatsning Viasat Sport Premium. Kanalen kommer att samla de allra viktigaste och största sporthöjdpunkterna, inledningsvis med fullt fokus på fotboll i världsklass.

– Med Viasat Sport Premium sätter vi ribban högt, genom den nya kanalen kommer vi att ge våra tittare en sportupplevelse som saknar motsvarighet i Europa, säger MTG Sveriges VD Anders Jensen.

I april hade MTG Sveriges nya, breda, sportkanal TV3 Sport HD premiär och en månad senare kom eSportsTV HD upp i luften- världens första TV-kanal helt dedikerad till e-sport. Dessutom presenterade MTG nyligen Viasat Ultra HD, Nordens allra första sportkanal med toppmatcher i Ultra HD. I augusti läggs ytterligare en sportkanal till Viasats breda sportutbud. Viasat Sport Premium blir den nya huvudkanalen för fotboll från Champions League och Premier League men kommer också innehålla ett urval av bland annat de populäraste matcherna från spanska La Liga och italienska Serie A samt engelska FA-cupen.

– Med 13 000 livetimmar sport under 2016 har vi det största sportutbudet i bolagets historia, det ska vi paketera på ett sätt som ger våra tittare bästa möjliga helhetsupplevelse. Arbetet har resulterat i fyra nya kanaler med olika profiler där vi med Viasat Sport Premium sätter ribban extra högt och levererar en sportupplevelse som saknar motsvarighet i Europa, säger Anders Jensen.

Viasat Sport Premium kommer att ingå för Viasats parabol- och fiber-TV-kunder med Viasat Guld eller Viasat Silver Sport, liksom finnas tillgänglig för visning på restauranger, barer, hotell och andra offentliga miljöer genom Hoist Group. Övrig distribution kommer att presenteras närmare lanseringen i augusti.

– Det är en maxad satsning som vi är väldigt stolta över. Våra tittare har önskat fler kanaler efter att vi tagit hem den europeiska toppfotbollen till MTG-huset och nu kan vi äntligen presentera Viasat Sport Premium där de vassaste matcherna kommer att ligga med bästa tänkbara inramning, säger Per Nunstedt, chef för Viasat Sport.

Innehållet på Viasat Sport Premium finns även tillgängligt på streamingtjänsten Viaplay, där alla MTGs sportsändningar finns samlade online.
Etiketter: viasat mtg

Nyhetsarkiv