Philips dödförklarar böjd TV i Norden

Pressmeddelande från TP Vision:
– Böjd TV var en design-gimmick som konsumenter aldrig riktigt tog till sig, så vi plockar bort det från vårt sortiment i Norden, säger Henrik Kyhl, VD i Norden på TP Vision, företaget bakom Philips TV.

De första böjda TV-apparaterna visades upp av två tillverkare i januari 2013 på världens största hemelektronikmässa, CES, i Las Vegas.

– Efter detta så lanserade de flesta andra TV-tillverkare också böjda TV-apparater så att de två tillverkarna inte skulle ha en konkurrensfördel, säger Henrik Kyhl.

Enligt marknadsundersökningsföretaget GfK var bara 6% av alla sålda TV-apparater i Norden under de tre första månaderna av 2016 böjda.

– En böjd TV är snygg i ett rum med rundade väggar, men få människor bor i torn, säger Henrik Kyhl.

De sista böjda TV-apparaterna från Philips i Norden är 55PUS8700 och 65PUS8700. Båda har Philips TV:s unika bakbelysning, Ambilight, som förstärker TV-upplevelsen och skapar en nästa tredimensionell effekt.

Båda TV-apparaterna är i UHD-upplösning (Ultra High Definition, också kallad 4K) och inkluderar Android TV-plattformen, med tillgång till appar i Google Play Store
och Philips App Gallery. Quad Core-processorn ger också kraft till spel.

Det inbyggda ljudsystemet inkluderar Dolby Digital och Dolby Pro Logic 2. Virtual Surround Sound levereras i 50 watt via tre högtalare på baksidan av TV:n och två på framsidan, för kristallklart ljud. Ytterligare funktioner inkluderar Bluetooth och Easy Link, som ger möjligheten att kontrollera flera enheter från samma fjärrkontroll.
Etiketter: philips tp vision

Nyhetsarkiv