Produktionsfärdigt 3D Printing System

Pressmeddelande från HP:
Med partners som Nike och BMW tar HP ett stort steg mot att återuppfinna prototyp- och tillverkningsindustrin med den första kommersiella 3D-skrivaren baserad på en öppen plattform.

På RAPID, en ledande konferens om additiv 3D-tillverkning, presenterade HP Inc. världens första produktionsfärdiga kommersiella 3D-utskriftssystem. Det innebär ett stort steg i HPs resa för att tillföra marknaden disruptiva tillverkningslösningar.

HP Jet Fusion 3D Printing Solution levererar kvalitativa fysiska delar upp till 10 gånger snabbare och till halva kostnaden mot nuvarande 3D-utskriftssystem och är därmed en revolution inom design, prototyp och tillverkning. Genom att skriva ut funktionella delar på individuell voxel-nivå (en voxel är 3D-motsvarigheten till en 2D-pixel i traditionellt tryck), erbjuds möjlighet till kund-anpassning och att skapa reservdelar.

Höjdpunkter bland nyheterna:
HP Jet Fusion 3D Printing Solutions är utformad för prototypverkstäder, 3D-printing-byråer och erbjuder:
* Ett förenklat arbetsflöde och minskade kostnader för prototypproduktion.
* Leverans av finala tillverkningsdelar till lägsta möjliga kostnad.
* En innovativ mjukvaruplattform som bland annat sänker hindren och möjliggör nya applikationer för olika industrier.

– Vår plattform för 3D-utskrifter är unik i sin förmåga att hantera över 340 miljoner voxlar per sekund, istället för en punkt i taget. Det ger våra partners inom prototypverksamhet och tillverkning avsevärt snabbare bygghastigheter och reservdelar till lägsta möjliga kostnad. Nya HP Jet Fusion 3D Printing Solution levererar en kombination av hastighet, kvalitet och kostnad som aldrig tidigare skådats. Företag och tillverkare kan helt tänka om när det gäller att utforma och leverera lösningar till sina kunder, säger Stephen Nigro, chef för HP s 3D-utskriftsverksamhet.
Etiketter: hp

Nyhetsarkiv