Brett utbud av spel på Philips TV

Pressmeddelande från Philips TV:
Philips TV:s nya samarbete med GameFly ger tillgång till flera spel som inte kräver spelkonsol. Få dessutom en snäppet häftigare upplevelse med Philips unika Ambilight-teknik för att ta spelet bortom skärmens ramar.

Nuvarande och framtida ägare av utvalda Philips Smart TV-apparater med Android från 2015 och 2016 kan nu spela konsolspel utan att behöva köpa en separat konsol.

Det finns över 60 spel på GameFly’s streamingtjänst, bland annat: Tomb Raider Game of the Year Edition, Batman: Arkham Origins, F.E.A.R. 3, Darksiders, Red Faction Armageddon, Lego Batman 3, Pacman Championship Edition och WRC4. Fler spel blir tillgängliga under 2016.

Den starka processorn och det stora interna och expanderbara minnet på Philips Smart-TV skapar en smidig spelupplevelse med snabb responstid. Få dessutom en unik upplevelse med Philips TV:s unika bakgrundsbelysning Ambilight. Ambilight skapas av små LED-lampor på baksidan av TV:n som projicerar ut ljus på väggen bakom TV:n som matchar bilderna på skärmen.

Det finns 21 kompatibla TV-modeller från 5501-serien och uppåt – 16 ytterligare modeller väntas erbjuda tjänsten under 2016.

GameFly kan testas i 15 minuter utan kostnad, sedan finns två abonnemang tillgängliga: Family och Gamer, som kostar €9.95 per månad – en liten kostnad i jämförelse med att köpa spelen var för sig.

Family-paketet inkluderar enklare och familjevänliga titlar, medan Gamer-paketet inkluderar mer utmanande spel för alla åldersgränser. Båda paketen uppdateras under årets gång.

Användare behöver en internetuppkoppling med minst 8Mbps för HD-upplösning och 4Mbps för SD-upplösning, samt en universal handkontroll med x-input som kan kopplas in i TV:n via USB-porten.

Användare kan spela i timmar utan reklamavbrott och kan dessutom spara sitt spel för senare uppspelning på en kompatibel Philips TV eller en annan enhet med GameFly Streaming.

– Vi ser ett stort intresse för spel på våra TV-apparater med Android och det känns kul att samarbetet med GameFly Streaming ger våra användare ett ännu större utbud av högkvalitativa spel, säger Pär Josefsson, produktchef på Philips TV.

Om GameFly
GameFly samarbetar med TV-leverantörer, producenter och mediaföretag för att göra speltjänster tillgängligt för konsumenter. GameFly använder patenterad teknik för att streama TV-spel från ledande förlag som Warner Bros., 2K, Square Enix, och Capcom, genom smarta TV-apparater, set-top-boxar och streamingstjänster.

Nyhetsarkiv