En bra dammsugare hjälper allergiker

Pressmeddelande från Electrolux:
Astma- och Allergiförbundet har sedan den nya energimärkningen gjort om sina kriterier med fokus på dammupptagningsförmåga, systemets täthet, filtrering och byte samt rengöring av påsar och rengöring av filter. Hittills är det bara Electrolux UltraOne-serien som är rekommenderad.

Pollensäsongen är i full gång och många svenskar lider särskilt just nu. Men en bra damssugare med god filtrering kan betyda ett bättre liv för allergiker. En dålig dammsugare fungerar precis tvärtom och gör istället så att allergener virvlar upp från golvet och upp i luften igen vilket gör det jobbigare för allergiker. Om dammsugaren har bra filtrering och ett tätt system blir luften renare än den som finns i rummet vanligtvis och dammsugaren fungerar såldes som en luftrenare.

Astma- och Allergiförbundets rekommendation bygger på ett flertal parametrar, inte bara kring filtrering och hantering av damm utan de tar även utgångspunkt i hur enkelt och bekvämt det är att använda dammsugaren - bland annat vad gäller ljudnivå, hanterbarhet, konsumentkommunikation och ergonomi - vilket då innebär att den används oftare. Även i dessa områden är UltraOne-serien ledande.

– Det som gör oss extra stolta är att vi nu har fått hela vår UltraOne-serie rekommenderad. Tidigare har specifika modeller fått rekommendationen men att hela serien får Astma- och Allergiförbundets rekommendation är en tydlig framgång för hur vi arbetar med att utveckla våra premium-dammsugare, säger Malin Källström, produktansvarig på Electrolux Sverige.

Nyhetsarkiv