Dagsljus med ett knapptryck

Ljuset har stor betydelse för vårt välbefinnande, något som blir särskilt påtagligt här i Norden där solen ofta lyser med sin frånvaro, och för vissa av oss är det nästintill omöjligt att komma ur sängen på morgonen, medan andra känner sig orkeslösa, anger Philips.

Med inspiration från solens uppiggande strålar skall Hue White Ambience, den nyaste medlemmen i Hue-familjen, hjälpa oss att skapa ljusare vardagsrutiner. Lamporna har alla nyanser av naturligt vitt ljus – från kallt dagsljus till mjukt eftermiddagsljus.

– Ljus, och särskilt det vita som påminner om dagsljus, har direkt inverkan på vårt humör, vår energi och vårt välbefinnande. Med nya White Ambience har vi utvecklat en lampa som ger alla möjlighet till ökat välbefinnande med ett enda knapptryck, säger Andreas Bahnsen från Philips.

Nya White Ambience kan styras från antingen appen eller medföljande dimmer. I appen finns ett antal inställningar som till exempel imiterar soluppgång och solnedgång.

– De flesta människor vaknar naturligt och behagligt när det successivt blir ljusare, och varvar sedan ner och kommer till ro när mörkret faller. Om vi själva inte kan styra det naturliga dagsljuset kan vi istället imitera det så att det passar våra egna rutiner, säger Andreas Bahnsen.

Hue White Ambience har dessutom en "Nattljus"-inställning som avger ett svagt ljus med minimalt inslag av den blå ton som kan störa sömnen, vilket anges vara väldigt praktiskt om man måste stiga upp under natten och inte vill riskera sin nattsömn. Man kan även få uppiggande ljus som passar vid arbete eller motion.

Startpaketet innehåller två LED-lampor med vitt ljus (800 lumen på 4000 K), en Hue-brygga (kompatibel med Apple HomeKit) samt en dimmerkontakt som kan monteras var som helst så att ljuset kan styras av alla, inklusive gäster och barn.
Etiketter: philips

Nyhetsarkiv