Apple & SAP vill revolutionera

Pressmeddelande från Apple:
Apple och SAP har tillkännagivit ett samarbete som ska revolutionera den mobila arbetsupplevelsen för företagskunder av alla storlekar genom en kombination av kraftfulla systemspecifika appar för iPhone och iPad och den banbrytande funktionaliteten hos SAP HANA-plattformen. Samarbetet ska även resultera i ett nytt SDK (software development kit) för iOS och en skola så att utvecklare, partner och kunder enkelt kan bygga systemspecifika iOS-appar som är anpassade till deras affärsbehov.

– Det här samarbetet kommer att förändra hur företag använder iPhone och iPad genom kombinationen av det nyskapande och säkra iOS med SAP:s stora kunnande inom affärsmjukvara. Det faktum att SAP är ledande inom affärssystem och att 76 procent av alla affärstransaktioner berörs av ett SAP-system gör SAP till en idealisk partner i vårt arbete med att verkligen förändra hur företag runt om i världen drivs med hjälp av iPhone och iPad. Med det nya SDK:t gör vi det möjligt för SAP:s över 2,5 miljoner utvecklare att skapa kraftfulla systemspecifika appar som fullt ut drar nytta av SAP HANA:s molnplattform samt utnyttjar de fantastiska funktioner som bara iOS-enheter kan erbjuda, säger Apples VD Tim Cook.

– Vi är stolta över att kunna ta det här speciella samarbetet mellan Apple och SAP till en ny, banbrytande nivå. Genom att leverera en smidig och intuitiv affärsupplevelse kan vi hjälpa medarbetare att bli mer välinformerade, mer engagerade och mer produktiva. Tack vare att vi kombinerar de kraftfulla funktionerna i SAP HANA-molnplattformen och SAP S/4HANA med iOS, den ledande och säkraste mobila plattformen för företag, bidrar vi till att förse medarbetare med realtidsinformation, var och när de än väljer att arbeta. Apples och SAP:s gemensamma strävan att forma framtiden kommer att bidra till en bättre värld och förbättra folks vardag, säger SAP:s VD Bill McDermott.

Företagen planerar att lansera en ny SAP HANA Cloud Platform SDK exklusivt för iOS, som kommer att tillhandahålla verktyg med vilka företag, designer och utvecklare snabbt och effektivt kan skapa egna iOS-appar för iPhone och iPad, baserat på SAP HANA Cloud Platform, SAP:s öppna plattform som tjänst. De här systemspecifika apparna kommer att ge åtkomst till centrala data och verksamhetsrutiner på SAP S/4HANA och samtidigt dra full nytta av iPhone- och iPad-funktioner som Touch ID, platstjänster och notiser.

Ett nytt designspråk, SAP Fiori for iOS, ska ta den prisbelönta SAP Fiori-användarupplevelsen till nästa nivå genom att komplettera den med en konsumentanpassad iOS-upplevelse som ska tillvarata de mångskiftande användarbehoven i företaget och göra det möjligt för utvecklare att skapa nästa generation appar. En ny SAP-skola med iOS-inriktning kommer att tillhandahålla verktyg och utbildning för att hjälpa de 2,5 miljoner medlemmarna i SAP:s globala nätverk att dra full nytta av det nya SDK:t och Apples nyskapande hårdvara och mjukvara. Arbetet med nya SDK:t, designspråket och skolan ska påbörjas före årets slut.

Som en del i samarbetet kommer SAP att utveckla systemspecifika iOS-appar för viktiga funktioner i verksamhetsdriften.De här apparna för iPhone och iPad kommer att skapas i Swift, Apples moderna, säkra och interaktiva programmeringsspråk, och ska tillhandahålla en välbekant användarupplevelse med designspråket SAP Fiori for iOS. Medarbetare i olika branscher kommer därmed att ges tillgång till de viktiga data, rutiner och användarupplevelser som de behöver för att kunna fatta beslut och agera direkt från sin iPhone eller iPad, via appar som utformats för att en servicemedarbetare på fältet ska kunna beställa delar eller planera service, eller för att en läkare ska kunna dela aktuella patientuppgifter med annan vårdpersonal.
Etiketter: apple sap

Nyhetsarkiv