Adobe Sign integreras i Marketing Cloud

Pressmeddelande från Adobe:
Adobe integrerar nu Adobe Sign i Marketing Cloud för en helt digital kundupplevelse fri från papper. Den nya lösningen gör det möjligt för användare att slippa fysiska avtal och formulär. Ett nytt samarbete med moln-företaget Box stärker dessutom Adobes position på marknaden för digitala signaturer, där andelen Adobe Sign-användare ökade med 40 procent till 66 miljoner förra året.

Adobe Sign (tidigare Document Cloud eSign services) har nu integrerats fullt ut med Adobe Experience Manager (AEM) Forms - en viktig del i Adobe Marketing Cloud - för att undvika de kostnader och tidskrävande processer som är förknippade med fysisk dokumenthantering.

Integrationen är särskilt relevant för företag inom finans och hälso- och sjukvård som regelbundet skriver in nya kunder, men också mer generellt för både offentliga och privata företag där kunder väntas fylla i formulär och dokument.

– Företag är nu tvungna att reflektera kring på vilket sätt de interagerar med sina kunder på olika enheter. Det enda sättet att överleva på marknaden är genom att skapa en kundupplevelse som fångar kunden från första början. Där passar fysiska dokument och pappersarbete illa in i processen. Många användare efterfrågar möjligheten att signera dokument via mobila enheter. Med Adobe Sign kan vi nu erbjuda företag komplett digitala arbetsflöden, som kommer att ge effektivare processer och nöjdare kunder, säger Anne Andreasson, Document Cloud-specialist på Adobe i Norden.

Adobe Sign är för närvarande den ledande tjänsten för e-signaturer, och används bland annat av Mastercard och Verizon. I dag har Adobe Sign 66 miljoner användare världen över, vilket innebär en ökning med 40 procent jämfört med föregående år. Varje år görs över sex miljarder digitala och elektroniska signaturtransaktioner genom Document Cloud.

Den nya lösningen integreras i ledande storage-tjänster, bland annat Box och Microsoft OneDrive, vilket gör det ännu lättare att få tillgång till sina PDF-filer, oavsett var man befinner sig. I dag finns redan över tio miljarder PDF-filer i Box, och de kan framöver nås med Adobe Sign, så att företag världen över kan effektivisera sin dokumenthantering. Enligt IDC uppger 72 procent av företag att bättre dokumenthanteringsprocesser torde förbättra kundnöjdheten. Samtidigt är 80 procent av dessa processer beroende av papper. Adobe Document Cloud är på förhand integrerat i bland annat Apttus, Dropbox, Salesforce och Workday.
Etiketter: adobe

Nyhetsarkiv