Säkerhetslösningen Canary lanseras i Sverige

Pressmeddelande från Canary:
Det amerikanska företaget Canary är det idag snabbast växande startup-företaget inom hemsäkerhet. Nu lanserar företaget sin säkerhetslösning för hemmet på den svenska marknaden. Canarys allt-i-ett-lösning med samma namn som företaget, inkluderar en rad funktioner så som HD-kamera med vidvinkel och mikrofon med högkvalitativt ljud. Säkerhetslösningen mäter även temperatur, luftfuktighet och luftkvalitet så att användaren får en helhetsbild av sitt hem.

– Det har funnits en stark internationell efterfrågan på Canary sedan vi lanserade vår första crowdfundingkampanj. Med vår tekniskt kunniga och designmedvetna kundbas känns det naturligt för Canary att ge sig in på den svenska marknaden. Vi ser fram emot att kunna erbjuda en enklare och mer effektiv säkerhetslösning för hemmet, säger Adam Sager, VD och en av grundarna av Canary.

Canary har en funktion som gör att produkten lär sig och anpassar sig efter användarens hem med tiden. När den uppfattar rörelse skickar den notiser till användarens smartphone, med direktsänd HD-inspelning av ljud och bild. Om användaren upplever att något inte är som det ska kan denna aktivera ett larm på hela 90 decibel och kontakta larmnummer direkt från appen. Canary hjälper användaren att agera snabbt när något är fel och ger trygghet när allt är som det ska.

Canary började säljas i USA för drygt ett år sedan och i Kanada under sommaren 2015. Efter lanseringen i Storbritannien i oktober förra året, planerar Canary att öka sin närvaro i fler länder i Europa under de kommande månaderna, däribland de nordiska länderna.

Tekniska funktioner:
* Enheten är 152,4 mm hög och väger 396 gram.
* Direktsänd HD-video med en 147-gradig vidvinkelslins och automatisk mörkerseende.
* Mäter temperatur, luftfuktighet och luftkvalitet.
* Möjlighet att aktivera ett larm på 90 decibel eller kontakta larmcentral direkt från appen.
* För att ansluta Canary krävs 2.4 GHz Wi-Fi eller ethernet.
* Synkroniserar med användarens smartphone som automatiskt aktiverar och avaktiverar larmet.
* Canary installeras snabbt och tas lätt med vid flytt.
Etiketter: canary

Nyhetsarkiv